Sjećanje na Olivera Dragojevića: Održan je koncert kojim je obilježena godišnjica smrti legendarnog muzičara

Na koncertu u čast Oliveru okupile su se mnoge zvijezde koje su dobro poznavale muzičku legendu: “Takav se rađa jednom u 100 godina”

Teško je o Oliveru reći nešto što već nije rečeno ili napisano. Neprežaljena legenda i tri godine nakon odlaska u Veloj Luci okuplja muzičare i obožavatelje sa svih strana svijeta. Njegov trag u beskraju i ove godine imala je čast zabilježiti ekipa IN Magazina.

“Naslijedit ga neće nitko i to je dobro zato što on mora biti jedini u kolektivnoj memoriji”, rekao je Zlatan Stipišić Gibonni. 

“On je bio super čovjek, bio je divan prema nama glazbenicima i mi to njemu želimo vratiti jer nisu svi takvi prema nama”, rekao je Ante Gelo. 

 “Fali, nekako imam osjećaj da Luka nije više ista koliko god se rade koncerti njemu u čast. Fali, fali”, istaknuo je fotograf Livio Andrijić. 

“Poslije njegove smrti sve je to utihnulo, nema takve zafrkancije kao što je bilo prije”, rekao je ugostitelj i najbolji Oliverov prijatelj Goran Prizmić Bata. 

“Ja zapravo uopće ne mogu vjerovati da su već tri godine prošle i čini mi se da smo toliko okruženi njegovim pjesmama i glasom da nekako ima osjećaj da je tu s nama cijelo vrijeme”, ispričala je Domenica Žuvela. 

“On je prvi rekao da treba glazbu slaviti, mi ćemo ga sa svima koji su slaviti, slavit ćemo njegovu radost, neposrednost, skromnost”, naglasio je Tedi Spalato. 

“Ljudi se i danas raduju uz njegove pjesme. Imam osjećaj da i više nego prije. Ja svake godine kad sam tu, dođe i dosta prijatelja. Baš je to neki festival ljubavi”, rekao je Enis Bešlagić. 

U Veloj Luci je bilo nemoguće pronaći mjesto gdje vas tih dana nije pratila Oliverova glazba.

“Od samog odrastanja tu na otoku sam bila vezana za njegove pjesme. Od prvih zaljubljivanja, izlazaka te pjesme su s nama. I dan danas ga rado slušam”, rekla je Domenica. 

“U svakom slučaju je teško iza njega išta zapjevati. Od svih tih 1000 pjesama na svakoj si na tankom ledu”, istaknuo je Gibonni.

Pratite nas na Facebook akter,ba

Pročitaj više: Boris Dvornik: Jedan od najpopularnijih glumaca svih vremena

Pratite nas na našim stranicama na

Odgovori

Vezane vijesti

Vezane vijesti