Severina na sudu zbog prijetnji, direktorici škole pisala: Babo, ganjat ću te do kraja života

Severina

Severina
Foto: Klix.ba

Hrvatska pjevačica Severina Vučković branit će se na sudu zbog 150 prijetećih poruka upućenih Ljiljani Klinger, direktorici zagrebačke škole koju pohađa njen sin i Gordani Buljan Flander, bivšoj direktorici Poliklinike za zaštitu djece i mladih grada Zagreba, prenosi Jutarnji.hr.

Državno tužilaštvo u Zagrebu Severinu tereti je za nametljivo ponašanje prema Ljiljani Klinger i Gordani Buljan Flander. Pjevačica im je poslala više od 150 poruka, većinom uvredljivog sadržaja.

U optužnici se navodi da su poruke sadržavale uvrede i zastrašivanje s ciljem uznemiravanja te se za pjevačicu traži uslovna kazna od deset mjeseci s trogodišnjim rokom suđenja, prenosi Jutarnji.hr.

"Apsurdno je da mi se implicira da sam egocentrična majka koja se brine samo za sebe i zanemaruje dete. Ljiljana Klinger i Gordana Buljan Flander su mene prijavile jer su kršile zakon i postupale tendenciozno i maliciozno. Komunikacija koja je predmet ove inkriminacije je zapravo bila moj protest", kazala je Severina o optužnici.

Prema navodima Tužilaštva, Severina je od 4. jula do 20. oktobra 2021. godine Ljiljani Klinger poslala više od 100 poruka u kojima je između ostalog pisala:

"Ma gdje je moja najdraža direktorica? Jesi li se javila donatoru? Jesi li svjesna da ću te ganjati do kraja života za sve gadosti koje si radila meni, ostalim majkama i učiteljima? Sin mi je dao izjavu u Heinzelovoj šta su mu radile učiteljice zbog tebe, stara šepava ružna babo. Zbog tebe je doživeo stres i prste su mu izvukle. Ali ti se izvući nećeš. Sjedit ćeš i drhtati i tresti se kao što sam se ja tresla kad si mi maltretirala dijete. A za lažne prijave imaš još jednu kaznenu, babo", navodi se.

U nastavku poruka je Klinger upozoravala "da će morati snositi posljedice za svoja nedjela" te poručila: "Sada će se o tebi pisati, Ljiljo, o tvojoj djeci, mužu, možda imaš i ljubavnika, objavit ću tvoju fotku i napisati: Ona mi je uzela dijete. U penziji ćeš sjediti po sudovima..."

Gordani Buljan Flander je svojevremeno poručila: "Lično ću platiti advokate za sve one žene koje si zlostavljala. Želim vam da strahujete i drhtite i čekate dan kad će vas sve pohapsiti. Kao što su one plakale i strahovale za djecu koju si prodavala očevima da bi kupovala one kičaste sandale i torbe. Dosta si ti žena ukopala da bi još nekog tužila. Poliklinika nije tvoja prćija kako si zamislila. Jel' bi ti nekog tužila nakon svega što si radila ženama? Sve ovo će ići na moj Facebook i Instagram. Imam 2,3 miliona pratilaca i prenijet ću sve tekstove Jelene Jindre".

Pjevačica se branila tvrdeći da je direktorica zagrebačke škole takvu komunikaciju dozvoljavala.

"Takvu komunikaciju direktorica je meni dozvoljavala. To je državna škola koja odgovara Republici Hrvatskoj i više puta sam ih prijavljivala Ministarstvu, a direktorica sve vrijeme meni tvrdi da je ta škola privatna. Inače, škola je od Milana Popovića dobila 150.000 kuna donacije. To sam saznala od djeteta jer je rekao da je tata loše napravio igralište i da je bezveze crveno. Direktorica je subjektivna, a Centar za socijalni rad nije reagovao", izjavila je Severina.

Klinger i Buljan Flander tvrde da su zbog Severininog ponašanja bile uznemirene te da je svaki susret predstavljao potencijalnu opasnost da ona nekome zaprijeti. (KLIX.ba)

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori