Senzacionalna pobjeda skijašice Laurence St-Germain!

Skijanje

Laurence St-Germain postala je senzacionalna svjetska prvakinja
Laurence St-Germain postala je senzacionalna svjetska prvakinja

Kanadska 28-godišnja skijašica Laurence St-Germain postala je senzacionalna svjetska prvakinja u slalomu na subotnjem natjecanju u francuskom Meribelu.

Kanađanka je bila iznenađenje i prve vožnje u kojoj je sa startnim brojem 18 došla do trećeg mjesta zaostavši za vodećom Mikaelom Shiffrin za 61 stotinku.

Laurence St-Germain u cilju

St-Germain je odlično skijala i u drugoj vožnji u kojoj joj je šesti rezultat donio naslov svjetske prvakinje u nevjerojatnom raspletu.

Naime, drugoplasirana Švicarka Wendy Holdener je bila na putu prema preuzimanju vodstva, ali je nakon drugog prolaznog vremena pregazila vrata i ostala bez plasmana.

Četverostruka svjetska prvakinja u slalomu Mikaela Shiffrin je ušla u drugu vožnju s velikom prednošću, ali ju je do trećeg prolaza izgubila i s tek 29. vremenom druge vožnje na kraju osvojila drugo mjesto sa 57 stotinki zaostatka za pobjednicom.

Mikaela Shiffrin drugoplasirana

Bronzano odličje, njeno prvo pojedinačno na velikim natjecanjima, osvojila je 31-godišnja Njemica Lena Duerr koja je za Kanađankom zaostala za 69 stotinki.

Lena Duerr treće mjesto
Pobjednice na postolju

Pročitajte i ovo: 85. pobjeda Mikaela Shiffrin: Sve je bliže Stenmarkovom rekordu

Pratite nas na facebook akter.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori