Šeler: Odakle Rusiji da ja šaljem vojnike, ovo pokazuje da su očajni

Ja sam mislio da su to ozbiljni ljudi, kazao je Šeler

Nekadašnji vođa Bad Blue Boysa, navijača Dinama iz Zagreba, Denis Šeler, koji je šest godina ratovao u Ukrajini u bataljunu Azov, odbacuje optužbe ruskog generala Igora Konašenkova koji je rekao da je Šeler organizirao odlazak oko 200 hrvatskih plaćenika u Ukrajinu.

- To je smiješno. Ja sam mislio da su to ozbiljni ljudi. Na temelju kojih informacija on to govori? To su već potezi očajnika - kaže Šeler za Index.

Znamo da je Plenković podržao Ukrajinu

Skeptičan je, kaže, prema informaciji da je u Ukrajinu otišlo 200 hrvatskih boraca.

- Ne možete u Hrvatskoj skupiti 20 ljudi ni da prosvjeduju za veće plaće, a kamoli nešto druge. Koji je to 200 Hrvata u Ukrajini, ako sam i ja sam u Zagrebu - rekao je.

Spominjanje hrvatskih plaćenika je politički pritisak na Hrvatsku, smatra Šeler.

- Znamo da je Plenković podržao Ukrajinu, poslali smo oružje, primit ćemo izbjeglice... To smeta Rusiji pa nešto pokušava. Ja živim po hrvatskim zakonima, ne radim ništa nelegalno.

Agencija Tass javlja da je vojni ataše hrvatskog veleposlanstva u Moskvi pozvan u rusko ministarstvo obrane, gdje je upozoren da je ruska strana upoznata s dolaskom hrvatskih plaćenika.

Hrvatski zakoni

- Vojnom atašeu je rečeno o nezakonitom djelovanju hrvatskog državljanina Denisa Šelera koji je 2015. sudjelovao u borbenim operacijama na jugoistoku Ukrajine, a sada je organizirao skupine hrvatskih plaćenika za njihovo slanje u Ukrajinu - rekao je general Konašenkov.

Šeler odbacuje sve optužbe za nezakonito djelovanje.

- Ja živim po hrvatskim zakonima, ja nisam ništa protuzakonito radio. Ne znam odakle tom gospodinu takav podatak. Ja niti skupljam dobrovoljce, niti šaljem išta. Očito su toliko očajni da rade ovakve greške. Smiješno je to - rekao je Šeler.

Rusija je izdala upozorenje strancima koji se planiraju boriti protiv ruskih snaga u Ukrajini da će biti krivično gonjeni u slučaju pada u rusko zarobljeništvo.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)