Sarajevska policija uhapsila Zeničanina koji je Sarajliji zapalio automobil

U STAROM GRADU

Sarajevska policija uhapsila Zeničanina koji je Sarajliji zapalio automobil

Sarajevska policija sinoć je uhapsila Zeničanina koji je noć ranije zapalio automobil marke "Fiat Punto" Sarajliji S.P. u ulici Mošćanica, Stari Grad.

- Požar je ugašen od strane pripadnika PVB Kantona Sarajevo. Tom prilikom nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilu nastupila materijalna šteta. O prednjem je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj na licu mjesta obavili su policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještak PPZ-a. Po izjavi sudskog vještaka, do požara je došlo upotrebom otvorenog plamena od strane NN lica. 

Radeći na rasvjetljavanju navedenog događaja, policijski službenici su došli do saznanja da se u vezu sa istim može dovesti lice A.I., rođen 1985.godine u Zenici, nastanjen u Sarajevu. 

Pomenutog dana u 20:00 sati, osumnjičeni je lišen slobode, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 323. KZ F BiH (Izazivanje opće opasnosti) i predat u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad navedenim licem - saopćeno je iz MUP-a KS.

IZVOR: AVAZ

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori