Rusija prvi put detaljno opisala koju je štetu nanijela Ukrajini

MINISTARSTVO ODBRANE

Napominjemo da CNN nije mogao potvrditi niti provjeriti ovu izjavu, a Rusija i ruska vojska je u prošlosti iznosila netačne tvrdnje o svojim vojnim operacijama

Ruska vojska tvrdi da su njene oružane snage pogodile 1146 ukrajinskih vojnih objekata od početka invazije. Saopćio je to general-bojnik Igor Konašenkov, glasnogovornik ruskog Ministarstva obrane.

- Među ciljevima je bilo 31 zapovjedno mjesto i komunikacijski centar... 81 protuzračni raketni sustavi S-300, Buk M-1 i Osa, kao i 75 radarskih stanica. Operativno je taktičko zrakoplovstvo ruskih zračno-svemirskih snaga pogodilo šest kolona oklopnih vozila ukrajinskih oružanih snaga - dodao je.

Osim toga, uništeno je 311 tenkova i drugih oklopnih borbenih vozila, 42 zrakoplova i helikoptera (uključujući i na tlu). 51 višecjevni raketni sistem, 147 pješadijskog topništva i minobacača, 263 jedinice specijalnih vojnih vozila, dodao je Konašenkov.

Konašenkov je također rekao da su trupe dalje napredovale u obje promoskovske regije u istočnoj Ukrajini.

- Skupina postrojbi Luganske Narodne Republike tijekom dana nastavila je provoditi ofanzivne operacije u smjeru naselja Kremennoye, krećući se naprijed još 3 kilometra. U proteklom danu jedinice Oružanih snaga Donjecke Narodne Republike napredovale su 16 kilometara i zauzele naselje Zamožnoje - rekao je Konašenkov.

U posljednja 24 sata još 110 ukrajinskih vojnika dobrovoljno je položilo oružje, zaključio je glasnogovornik ruskog Ministarstva obrane.

CNN nije mogao potvrditi niti provjeriti ovu izjavu, a Rusija i ruska vojska je u prošlosti iznosila netačne tvrdnje o svojim vojnim operacijama.

Izvor: Avaz

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)