Roma radi na raskidu saradnje sa Edinom Džekom

Već imaju zamjenu za njega

ezgif.com-gif-maker (10)
Foto: EPA

Kako navodi italijanski list Corriere dello Sport, rukovodstvo rimskog tima odlučilo je da sa Džekom ne nastavi saradnju do kraja ugovora. Sa njim će pokušati da dogovore raskid saradnje nakon okončanja ove sezone i godinu dana prije isteka ugovora kojeg bh. napadač ima.

Sportski direktor kluba Tiago Pinto već je u potrazi za novim napadačem. On će, zajedno sa Borjom Mayoralom, naredne sezone predvoditi napad Rome. Jedno ime se posebno izdvaja.

To je napadač Torina Andrea Belotti. Ovaj 27-godišnjak spreman je za novi korak u karijeri. Ima odlične ponude na stolu, a navodno je za njega Roma destinacija koju preferira.

Pored rimskog kluba interes za uslugama reprezentativca Italije pokazuju Milan, Atletico, Chelsea, Everton i Lyon. Od svih navedenih, Vučica je u prednosti i velike su šanse da će upravo Belotti zamijeniti Džeku u dresu sa brojem devet.

Ipak, Roma prije svega treba sa Edinom dogovoriti raskid saradnje. To će ih koštati 7.5 miliona eura, koliki je ugovor bh. napadača za zadnju sezonu. Po svemu sudeći je došao kraj Džekinom boravku na Olimpicu.

Legendarni bh. napadač je u Romi od 2015. godine. Igrao je zaista fenomenalan fudbal u dresu ovog tima i postao je jedan od najboljih napadača koji su ikad zaigrali na Olimpicu.

Ukupno je za Romu Džeko odigrao 251 utakmicu i postigao je 116 golova. On je treći strijelac kluba svih vremena iza Francesca Tottija (307) i Roberta Pruzza (138). Detalji o raskidu saradnje sa Edinom Džekom bit će uskoro poznati!

Izvor: sportsport.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori