Evo vrlo jednostavan recept za najfiniju čokoladnu glazuru... Ova je glazura idealna za glaziranje vaših kolača i torti, kao i drugih slastica.
Osim što našim tortama i kolačima daje ljepši i elegantniji izgled, čokoladna glazura im daje i bolji okus jer sve je ljepše i ukusnije kad ima barem malo čokolade.
Što je čokolada kvalitetnija, to je glazura bolja, ljepše se steže i ne puca pri rezanju.
Koliko je važno imati kvalitetnu čokoladu, toliko je bitno na pravi način pripremiti glazuru.
Čokoladu (zajedno s maslacem) možete otopiti u mikrovalnoj pećnici ili na parite joj potom dodati ulje i malo vode pa sve dobro izmiješati dok ne dobijete gustu, sjajnu masu. I čim se glazura malo prohladi, spremna je za prelijevanje po kolaču.
Čokoladna glazura - sastojci:
- 150 g tamne čokolade
- 50 g maslaca
- 2 kašikice ulja
- 1 kašikice vode
Čokoladna glazura - priprema:
- Čokoladu grubo narežite ili izlomite na manje dijelove. Maslac narežite na kockice.
- U dublju posudu stavite vodu i zakuhajte je pa preko nje stavite drugu posudu koja ne dodiruje vodu i u kojoj ćete uz stalno miješanje otopiti čokoladu i maslac.
- Otopljenoj čokoladi dodajte ulje i žlicu vode pa sve dobro izmiješajte i maknite s vodene kupelji. Kratko prohladite i glazura je spremna za glaziranje vaših kolača i torti.
Pročitajte slične vijesti:Recept: NUTELLA TORTA (VIDEO)