Recept: Spaghetti Bolognese – brzo i lagano (VIDEO)

Brzi i lagani špageti bolonjez (bolognese)
Foto: akter.ba

Brzi i lagani špageti bolonjez (bolognese) Ovaj brzi recept za brze i jednostavne špagete bolonjez (bolognese) i pravi sos od mesa koji odiše italijanskim ukusom i kuha se za samo 25-30minuta!

Ne samo da su ovi špageti s bolonjezom nevjerovatno ukusni, već ih je i lako napraviti!  Ovu jednostavnu verziju italijanskog klasika možete skuhati kako bi u njoj da uživala ​​cijela porodica.

Bolonjez sos je italijansko jelo koje se sastoji od paradajz sosa na bazi mesa koji se servira sa špagetima.

Sastojci:

 Junjeće mljeveno meso 200 g (za dvije osobe)

 1 glavica crvenog luka

 1 mrkva

 so, biber, vegeta

 3-4 velike kašike paradajz sosa u koji sam dodala origano

 česne bijelog luka ili bijeli luk u prahu (ja sam koristila 2 kašike gotove smjese za bolonjez u kojoj se već nalazi bijeli luk i ostali začini)

 150 ml vode

 maslinovo ulje za prženje

 peršun

Priprema:

Zagrijte ulje u velikoj tavi na srednjoj vatri. Dodajte luk i dinstajte dok ne porumeni, 2 do 3 minute. Dodajte narendanu mrkvu. Zatim dodajte bijeli luk i pržite još minut. Dodajte mljeveno meso, dinstajte dok se potpuno ne skuha i da se na mesu uopće ne vidi ružičasta boja. 

Nakon toga dodajte ostale začine, so, biber, vegetu...

Zatim dodajte paradajz sos sa origanom i pomiješajte sa mesom. Kuhajte 4-5 min, te dodajte 150 ml vode. Kuhati 10 min, ovisno o temperaturi na kojoj kuhate.

Paziti da ne ispari sva voda. Pred kraj pospite peršunom.

Poslužite uz svježe skuvane špagete.

Prijatno!

Recept pogledajte u ovom VIDEU

Više recepata potražite na Facebook Miris Kuhinje

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori