Recept: Savršene Puslice za sve sladokusce

Gastro

Dužim sušenjem se dobiva na većoj prhkosti pa ako želite
Photo by form PxHere

Da bi vam puslice ispale glatke, sjajne, bijele, tvrde izvana, a prhke iznutra, jako je bitno odabrati pravu temperaturu sušenja jer puslice se u pravilu suše, a ne peku, kao i paziti na samo vrijeme sušenja. Puslice se suše na 100°C i to najmanje 60 minuta.

Dužim sušenjem se dobiva na većoj prhkosti pa ako želite puslice suhe izvana i iznutra koje se jednostavno tope u ustima, slobodno ih sušite i 20-30 minuta duže.

Sastojci:

3 bjelanjka (jaja L veličine), 210 gr šećera.

Priprema:

1. Odvojite bjelanjke od žumanjaka. Odmjerite šećer; na svaki bjelanjak ide 70 g šećera.

2. Bjelanjke i šećer stavite u posudu koju stavite na paru pa miješajte na laganoj vatri dok se šećer ne otopi.

3. Smjesu prebacite u posudu za miksanje te miksajte 10 minuta dok ne dobijete čvrsti sjajni snijeg. Ako želite skroz obojene puslice, minutu prije kraja miksanja dodajte željenu boju.

4. Smjesom napunite slastičarsku vrećicu sa zvjezdastim nastavkom (ili možete samo odrezati vrh vrećice i istiskivati bez nastavka). Ako želite prošarane puslice, prije punjenja kist umočite u željenu boju pa premažite unutrašnjost slastičarske vrećicu i onda napunite smjesom.

5. Istiskujte puslice na pleh prekriven papirom za pečenje, stavite sušiti u prethodno zagrijanu pećnicu na 100°C pa sušite između 60 i 90 minuta. Ugasite pećnicu, malo je protvorite i pustite da se puslice u njoj ohlade.

6. Puslice su gotove kad su čvrste na dodir i lako se odvajaju od papira za pečenje.

Pročitajte više: Recept: Piletina i povrće u soja sosu

Pratite nas na facebook akter.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori