Ako želite pileća prsa učinili zanimljivijima, dodajte im bogata punjenja, pa uživajte u brzom, jednostavnom, ali slasnom ručku.
Pileća prsa su sama po sebi prilično monoton dio mesa, ali vrlo lako ih možete učiniti ukusnim, ovisno o načinu na koji ih spremate.
Danas vam donosimo jedan recept koji će vas sigurno oduševiti.
Ova recept spasit će vas kada su u pitanju nove ideje za ručak.
Sastojci:
Pileća prsa
začini: so, biber, crvena paprika, vegeta, ruzmarin
ulje
gauda sir (ili neki drugi žuti sir po želji)
pesto sos
malo špinata
vrhnje za kuhanje
Sir je uvijek dobra ideja, a napunite li njime piletinu, postaje slastan ručak kojem je naprosto teško odoljeti. Za veći užitak, dodajte i malo špinata, te obogatite okus začinima koje volite. Obavezno dodajte i pesto sos, koji svojim sastavom daje posebu čar ovom jelu. Na kraju sve zalijte vrhnjem za kuhanje i pecite u pećnici 35-40 min na 200 stepeni, dok jelo ne dobije zlatkastu boju.
Pročitajte više: Recept: Teleće pečenje sa povrćem