Najpopularnija mesna namirnica na svijetu je piletina. Lako i brzo se priprema i u kulinarskom svijetu je svestrane prirode. Nutritivni profil piletine je bogat i kvalitetan, te pogodan za sve ljubitelje mesa. Danas smo se odlučili za još jedan recept s pilećim prsima.
Sastojci:
250 g pilećeg filea,
2 paprike,
100 g ovčjeg dimljenog sira,
mladi luk,
100 g šampinjona,
kašičica peršuna,
kašičica bosiljka,
so, biber,
tikvica,
1/2 brokule,
žuta i crvena paprika,
3-4 kašike maslinovog ulja,
šolja riže.
Priprema:
Dva pileća filea prerežite po širini kako biste dobili veće komade mesa. Rastanjite ih batom, posolite i pobiberite. Na malo zagrijanog suncokretovog ulja dinstajte sitno sjeckani luk, listiće šampinjona i sjeckanu papriku.
Kad povrće omekša, skinite s vatre, dodajte rendani sir, sjeckani peršun, bosiljak i so. Rasporedite nadjev po fileima i zamotajte pa učvrstite pomoću čačkalica.
Skuhajte rižu za prilog te na pari skuhajte kriške tikvica, paprika i cvjetiće brokule. Ostavite na toplom.
Na ulju propržite rolade oko 15 minuta. Poslužite s kuhanim povrćem začinjenim s maslinovim uljem i rižom.
Prijatno!
Pročitajte više: Recept: Prženi LOSOS sa povrćem (VIDEO)