Recept: Pileća prsa sa povrćem

Recept

Najpopularnija mesna namirnica na svijetu je piletina. Lako i brzo se priprema i u kulinarskom svijetu je svestrane prirode. Nutritivni profil piletine je bogat i kvalitetan, te pogodan za sve ljubitelje mesa. Danas smo se odlučili za još jedan recept s pilećim prsima.

Sastojci:

250 g pilećeg filea,

2 paprike,

100 g ovčjeg dimljenog sira,

mladi luk,

100 g šampinjona,

kašičica peršuna,

kašičica bosiljka,

so, biber,

tikvica,

1/2 brokule,

žuta i crvena paprika,

3-4 kašike maslinovog ulja,

šolja riže.

Priprema:

Dva pileća filea prerežite po širini kako biste dobili veće komade mesa. Rastanjite ih batom, posolite i pobiberite. Na malo zagrijanog suncokretovog ulja dinstajte sitno sjeckani luk, listiće šampinjona i sjeckanu papriku.

Kad povrće omekša, skinite s vatre, dodajte rendani sir, sjeckani peršun, bosiljak i so. Rasporedite nadjev po fileima i zamotajte pa učvrstite pomoću čačkalica.

Skuhajte rižu za prilog te na pari skuhajte kriške tikvica, paprika i cvjetiće brokule. Ostavite na toplom.

Na ulju propržite rolade oko 15 minuta. Poslužite s kuhanim povrćem začinjenim s maslinovim uljem i rižom.

Prijatno!

Pročitajte više: Recept: Prženi LOSOS sa povrćem (VIDEO)

Pratite nas na Facebook akter.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)