Recept: Mrvičasti kolač s borovnicama

Gastro

Ukusna i jednostavna poslastica koja oduševljava sve koji je probaju.

Mekan i lagan, mrvičasti kolač od borovnica jedan je od onih kolača za svaki dan koji godi u bilo koje doba dana. Ovo je kolač koji rado pojedu i oni koji i nisu baš ljubitelji slatkiša.

Sastojci:

Tijesto

200 g oštrog brašna

160 g šećera

180 g maslaca

170 g mljevenih badema

1 jaje

1 kašikica praška za pecivo

1 kašikica  ekstrakta vanilije

1 prstohva tsoli

Voćni dio

500 g borovnica

60 g šećera

2 kašike gustina

sok pola limuna

Priprema

Zagrijte pećnicu

Pećnicu zagrijte na 190 stepeni. Kalup za pečenje, promjera 20x30 cm premažite maslacem, na dno stavite papir za pečenje.

Izradite voćni dio

U zdjeli pomiješajte oprane i ocijeđene borovnice, šećer, gustin i limunov sok.

Izradite mrvičasto tijesto

U zdjeli pomiješajte šećer, brašno, bademovo brašno, prašak za pecivo i sol, dodajte na kockice narezani hladni maslac. Prstima mrvite maslac i utrljavajte ga u brašno dok ne dobijete sitne mrvice, na kraju dodajte jaje i ekstrakt vanilije. Izradite mrvičasto tijesto.

Premjestite tijesto u kalup, složite kolač

Polovicom tijesta prekrijte dno kalupa za pečenje, na njega rasporedite borovnice. Preko borovnica raspodijelite ostatak tijesta lagano ga mrveći.

Stavite u pećnicu

Pripremljeni kolač stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva 45 minuta.

Narežite na kocke

Ohlađeni kolač narežite na kocke i po želji pospite šećerom u prahu.

Pročitajte više: Recept: Lasagne bolognese

Pratite nas na Facebook akter.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)