Recept: Lijena pita sa špinatom

Odličan prijedlog za laganu večeru! Za one koji vole špinat ovo je sjajno rješenje…

Sastojci:

3 kom 3 jaja,

250 ml jogurta

150 ml suncokretovog ulja

1 kas. soli (po potrebi)-po ukusu

1 kesica Prašak za pecivo

125 gr. kukuruznog brasna

125 gr. Pšeničnog glatkog brašna

Fil:

– 300 gr. sitnog sira

– 350 gr. svježeg ili zamrznutog špinata

– malo soli (zavisi koliko je sir slan)

Priprema:

Umutite jaja, dodajte ulje, jogurt, so, brašno i prašak za pecivo. Sve umutite.

Tepsiju prečnika 30 cm. ili četvrtastu 25×25 cm. podmažite uljem i pospite brašnom (može i pek papir).

Izlijte polovinu testa i stavite da se peče oko 10 minuta u već zagrejanoj rerni na 200 stepeni.

Pripremite fil, isjeckan špinat izmješajte sa sirom, posolite ako treba.

Na pečeno tijesto stavite fil, pa prelijte drugi dio testa. Pecite dok fino ne porumeni oko 35 minuta, sve ukupno se peče oko 40-45 minuta. Ako pečete u većoj tepsiji onda  će biti brže pečeno.

Prijatno!

Pročitaj više: Recept dana: Grah iz rerne

Pratite nas na našim stranicama na

Odgovori

Vezane vijesti

Vezane vijesti