Recept za jedan fini doručak nakon kojeg ćete duže vremena osjećati sitost. Jedna hrskava čarolija s kojom možete započeti dan.
Sastojci:
1 baguette
4 velika jaja
1 kašika mlijeka
1/4 kašikice soli
1/4 kašikice crnog bibera
120 grama naribanog sira
20 grama nasjeckanog svježeg špinata
40 grama nasjeckane crvene paprike
40 grama nasjeckanog crvenog luka
Priprema:
Zagrij pećnicu na 200 stepeni. Na lim za pečenje stavi papir za pečenje. Baguette izdubi uz pomoć noža, ali pazi da ga ne razrežeš do kraja.
U zdjeli umuti jaja s mlijekom, šolju i biberom. Dodaj sir, špinat, paprike i luk. Sve zajedno promiješaj. Izli smjesu u pripremljeni baguette. Peci 12 do 15 minuta, sve dok se jaja ne ispeku.
Ostavi pet minuta da se hladi u limu za pečenje, a zatim punjeni baguette prebaci na dasku za rezanje i pričekaj još nekoliko minuta prije rezanja.
Pročitajte više: Recept: Mini palačinci sa jabukama