Recept dana: Grah iz rerne

Dolaskom hladnijeg vremena počinjemo razmišljati i o jelima koja nisu samo lagana, ali imaju veliku nutritivnu vrijednost.

Ovoga puta vam donosimo recept za grah iz rerne. Probajte ovaj recept i oduševit ćete se!

Sastojci:

500 g bijelog graha

30 g suncokretovog ulja

1 kg luka

0.35 g bijelog luka

1 g mješavine začina za kuhana jela

5 g bibera crnog

200 g paradajza

Priprema:

Priprema graha

Grah stavite u lonac, nalijte hladnom vodom i kuhajte do ključanja 15 Min

Kuhanje graha

Ocijedite grah i nalijte vrelom vodom, pa kuhajte dok ne omekša, ali ne i da se raspadne. Nakon toga ga ponovo ocijedite.

Dinstanje i začini

Dok se grah kuha, prodinstajte crni luk na dijelu ulja, pa dodajte so, biber i mljevenu papriku po ukusu.

Zaprška

Skuhani grah propržite u šerpi na ostatku ulja zajedno sa lukom. Dodajte malo vode. Sve ukrčkajte do ključanja.

Priprema za rernu

Dodajte isjeckan bijeli luk i paradajz, pa sve stavite u vatrostalnu zdjelu, prethodno podmazanu uljem.

Zapečeni grah

Grah zapecite u rerni na 200 stepeni, 30 minuta.

Prijatno!

Pročitajte više: Recept: Piletina sa sosom od limuna

Pratite nas na Facebook akter.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)