Razvod Billa i Melinde već je mjesecima gotova stvar

Svi u porodici već su znali da se Bill i Melinda razvode.

Razvod Billa i Melinde već je mjesecima gotova stvar
Melinda i Bill Gates

Porodica je bijesna na njega: Melinda pobjegla na tajni otok

Razvod Billa i Melinde već je mjesecima gotova stvar, a imali su plan objaviti ga još u martu. Plan je bio iznajmljivanje udaljenog, privatnog ostrva na kojem cijela porodica mogla izbjeći medije nakon objave.

Navodno je Melinda Gates unajmila ostrvo Calivigny u Grenadi . Plan je bio da Melinda i djeca dođu na ostrvo – svi osim Bila. Svi u porodici već su znali da se Bill i Melinda razvode. S rascjepom je povezana znatna količina neprijateljstva. Navodno su svi stali na Melindinu stranu i  bili su jako ljuti na Bila, i zato nije pozvan.

Razlog odlaska na ostrvo je da ih niko od medija nije mogao dobiti i pitati za razdvajanje kada je to najavljeno za vrijeme njihovog boravka.

Ali, postojao je problem. Advokati  i Billa i Melinde pokušavali su postići sporazum o razvodu braka i još uvijek su postojala neriješena pitanja koja se nisu mogla riješiti u vrijeme putovanja. Ali, ipak je Melinda odlučila ići.

Mediji javljaju da ovo nije prijateljski raskol. Melinda i većina porodice su bili bijesni na Bila zbog raznih stvari za koje tvrde da je učinio. .Jasno je da se ovaj razvod već dugo priprema. I, konačno, čini se da su sve postigli imovinsku nagodbu s obzirom na to da advokati na tome rade mjesecima, a Bill je Melindi prebacio gotovo dvije milijarde dolara na dan kada je podnijela zahtjev za razvod.

Izvor: azra.ba

Pročitaj više: Melinda Gates mogla bi postati druga najbogatija žena na svijetu

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori