Putnici spašeni iz žičara na vrhu planine u Novom Meksiku (VIDEO)

Novi Meksiko

Lokalni zvaničnik Majkl Donovan rekao je da su spasioci morali da čekaju poboljšanje vremenskih uslova da bi bezbjedno evakuisali blokirane putnike.
FOTO: TWITTER

Osoblje tramvajske kompanije i restorana ostalo je zaglavljeno preko noći na žičari u blizini Albukerkija.

U novogodišnjoj noći nakon što je oluja izazvala brzo nakupljanje leda na kablovima te učinilo opasnim putovanje do podnožja planine, putnici su ostali zaglevljeni . Službe za spašavanje u Novom Meksiku uspjele su spasiti ugostiteljske djelatnike iz dvije žičare nakon što su njihove vožnje kući iz otmjenog restorana zaustavljene zbog sigurnosnih razloga i lošeg vremena.

Nova godina započela je zastrašujuće za ugostiteljske djelatnike koji su satima proveli zaglavljeni u zaleđenim žičarama viseći iznad planina Sandia u Novom Meksiku, piše New York post

Prema lokalnim izvještajima, spasioci su izveli 21. putnika na sigurno, bez povrijeđenih.

Operateri su morali zaustaviti posljednje žičare niz planinu u subotu ujutro zbog zaleđivanja koje je utjecalo na kabel za hitne slučajeve.

- Kabel je pao unutar sustava i nije bilo sigurno raditi s njim. Dakle, morali smo prekinuti rad zbog jakog vjetra i poledice. Nažalost ostali smo nasukani - rekao je generalni direktor tramvaja Sandia Peak, Michael Donovan.

Zarobljeni radnici su imali pristup vodi, hrani i dekama, navodi se u izvješću. Prema AccuWeatheru, osim niskih temperatura problem su predstavljali i snažni udari vjetra koji su dostigli 46 mph. Lokalni zvaničnik Majkl Donovan rekao je da su spasioci morali da čekaju poboljšanje vremenskih uslova da bi bezbjedno evakuisali blokirane putnike.

Inače, žičara sa vrha Sandija je popularna turistička destinacija i prevozi putnike do najviše tačke planine na visini od 3.163 metra. Putovanje obično traje 15 minuta

Pročitajte više: Tragedija u Italiji: Srušila se dizalica, poginulo troje ljudi

Pratite nas na Facebook akter.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori