Prvi snimci iz Italije nakon snažnog zemljotresa, ljudi u panici istrčali na ulice

Zemljotres u Italiji

Snažan zemljotres jačine 5,7 koji se jutros osjetio širom Italije najviše u Rimu, Firenci, Bologni i sjevernoj Italiji, a epicentar je, prema trenutnim informacijama, bio između Ancone i Riminija, prouzrokovao je veliku štetu.

Ogroman potres osjetio se i u drugim zemljama, uključujući Hrvatsku i San Marino, iako se vjeruje da nije pričinjena veća šteta u pogođenim područjima.

Prema Evropsko-mediteranskom seizmološkom centru (EMSC), potres je bio na dubini od oko 10 km, oko 64 km istočno od Riminija.

Sudeći prema prvim videosnimcima koji su se pojavili na društvenim mrežama evidentna je ogromna šteta, a razrušene su stepenice na željezničkoj stanici Ancona.

Stanovnici zemljotresom pogođenih gradova su u strahu i panici izašli na ulice gdje također možemo vidjeti razrušene fasade zgrada.

Kako javlja La Repubblica, na području Ancone za sada su prijavljene pukotine u zidovima, a evakuirana je i klinika Villa Igea. Zemljotresom je pogođen i jedan supermarket.

Za sada na osnovu raspoloživih informacija na društvenim mrežama i talijanskim portalima, nema podataka o povrijeđenima ili eventualnim žrtava.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)