Prva kuća francuske mode: Chanel revija zatvorila Paris Fashion Week

Kolekcija se nastavlja neizostavnim tvidom koji je osvježen
Foto: Profimedia

Nekadašnja desna ruka Karla Lagerfelda, Virginie Viard, opravdala je poverenje koje joj je dato postavljanjem na čelo kreativnog tima.

Posljednji dan pariske Nedelje mode obilježila je obilna kiša koja pak nije uticala na moral gostiju revije Chanel, koji se tiskali da uđu u Grand Palais Éphémère, izložbeni prostor koji se koristi dok se Grand Palais renovira, upravo pod Chanelovim pokrićem, prenosi harpersbazaar.rs.

U dvorani, naziv francuske kuće ispisan je krupnim zlatnim slovima koja asociraju na dekor iz 90-ih po čemu se već moglo naslutiti koju dekadu je kreativna direktorka Virginie Viard uzela kao inspiraciju.

Chanel revija za proleće/leto 2022. otvorena je dizajnom kupaćeg kostima ukrašenim pojasom sa lančićima, a prepoznatljivi set ogrlica koje se nižu bio je obavezan, kao i ne jedna, već dvije torbe u pratnji.

Kolekcija se nastavlja neizostavnim tvidom koji je osvježen i ukrašen sjajnim detaljima.

Vidjeli smo nijanse lavande i ružičaste, ali i jarkožutu, ne tako čestu nijansu kod Chanela.

Naravno, jedan od potpisa kuće se između ostalog ogleda u kombinaciji crne i bijele boje, što je dizajnerka uspješno inkorporirala na veliki broj odjevnih predmeta i aksesoara.

Dok nasmijane manekenke šetaju pistom pozirajući i sa vremena na vrijeme izvodeći nekoliko plesnih koraka uz pjesmu "Freedom" Georgea Michaela, uspjevamo da spazimo bočicu parfema Chanel N°5 koja se sada redizajnirana uspješno nosi kao mini torba.

Foto: Profimedia

Pratite nas na Facebook akter.ba

Pročitajte više: Šta se krije iza modnih kulisa poznatih filmova

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)