Prva dama SAD-a tokom govora na Capitol Hillu detaljem na haljini odala počast Ukrajincima

Jill Biden

Prva dama SAD-a tokom govora na Capitol Hillu detaljem na haljini odala počast Ukrajincima
Jill Biden (Foto: EPA-EFE)

Prva dama SAD-a Jill Biden odala je počast Ukrajini tokom govora na Capitol Hillu odabirom haljine dugih rukava u tamno-plavoj boji, ali i simbolično izvezenim suncokretom koji je nacionalni cvijet ove zemlje.

Haljina je izrađena od dvostrukog satena i nedavno ju je nabavio Bidenov tim, a dio je kolekcije dizajnerice Sally LaPointe za jesen 2022. godine.

"Kao američkoj dizajnerici i kao Amerikanki, bila mi je velika čast obući dr. Jill Biden za govor o stanju u Uniji večeras", rekla je LaPointe za Hollywood Reporter.

Čini se da je haljini nedavno dodan jedinstveni detalj, za koji se također vjeruje da je odavanje počasti Ukrajini u duhu trenutnih dešavanja.

Izvezeni suncokret - nacionalni cvijet Ukrajine i sve veći simbol otpora njenih građana invaziji ruskog predsjednika Vladimira Putina - mogao se vidjeti na desnom rukavu blizu zgloba. LaPointein predstavnik je potvrdio da njen studio nije izradio ovaj ukras.

Među gostima prve dame bila je i Oksana Markarova, ambasadorica Ukrajine u Sjedinjenim Državama, koja je bila jedna od mnogih prisutnih koja je nosila minijaturnu zastavu Ukrajine.

Jill Biden nije bila usamljena u signaliziranju svoje podrške Ukrajincima putem odabira haljine - među ženama koje su bile prisutne u utorak, mnoge su nosile jednu ili obje nijanse plave i žute zastave Ukrajine.

Mnogi muškarci u publici su također učestvovali noseći dominantne boje večeri te plave ili žute kravate.

Trend se proširio i na izvještavanje o stanju u ovoj državi, pri čemu je Nicolle Wallace iz MSNBC-a privukla pažnju na Twitteru zbog plavo-žute cvjetne majice koju je nosila u utorak, za koju su mnogi pretpostavili da je znak podrške Ukrajincima.

Pročitajte više: Ukrajinska kriza: Bajden prijeti da će kazniti Putina zbog invazije

Pratite nas na Facebook akter.ba - Prva dama SAD-a tokom govora na Capitol Hillu detaljem na haljini odala počast Ukrajincima

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori