Prodavnica u Njemačkoj više ne prodaje ulje: Ne želimo ih prodavati po takvoj cijeni, postoje granice

ZANIMLJIV POTEZ

Nećemo prodavati suncokretovo ulje za 4,99 eura po litri, navela je Anja Miler iz podružnice trgovačkog lanca

U Njemačkoj su cijene drastično porasle nakon početka rata u Ukrajini. Porast se naročito odrazio na cijenu ulja, pa tako u pojedinim njemačkim trgovinama litar ulja doseže cijenu i do 5 eura.

Zanimljivo da je podružnica trgovačkog lanca Edeka u Trendelburgu, sjevernom Hesenu odlučila da nikako neće prodavati ulje, jer ga ne želi prodavati po takvim cijenama.

- Nismo očekivali kako će se situacija razviti u smjeru u kojem se razvila. Na policu s uljem smo postavili natpis s objašnjenjem zašto više ne prodajemo ulje. Nećemo prodavati suncokretovo ulje za 4,99 eura po litri. Ograđujemo se od ovih cijena. Postoje granice - rekla je Anja Miler (Muller) iz podružnice trgovačkog lanca.

Ona je poručila da kupci razumiju situaciju te smatraju njihov potez opravdanim.

- Ulje je apsolutna namirnica i ne smije se prodavati u slobodnoj prodaji po tako previsokim cijenama. Postoje čak i ljudi koji prodaju ulje na eBayu. Ja samo želim ovdje obavljati svoj svakodnevni posao bez crnog tržišta. Moja savjest ne dopušta da prodajemo ulje po tako visokim cijenama - kazala je ona, prenosi Fenix magazin.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori