Prijatelji i poznanici su neutješni: Preminula studentica iz Zenice

IMALA SAMO 23 GODINE

Hrgić je bila studentica IV godine studija Ekonomskog fakulteta u Zenici

Zenica se oprašta od Nikoline Hrgić, koja je preminula u četvrtak u 23. godini.

Hrgić je bila studentica IV godine studija Ekonomskog fakulteta u Zenici. Od nje su se putem društvenih mreža oprostili njeni prijatelji, profesori i svi poznanici.

- Draga naša Nikolina, tvoji profesori, saradnici, kolegice i kolege čuvat će te u sjećanju po tvojoj dobroti, pristojnosti, lijepom odgoju i posebnom smiraju koji je bio sastavni dio tebe. 

Nema pravih riječi, nema utjehe, jer neće proći nijedan trenutak, a da se srce neće stegnuti zbog izgubljene mladosti, nedostajanja... od tuge zbog propuštenog, zbog tvoje iznenadne smrti.

Kada nam odlazi neko drag, ne boli samo njegova smrt već i život koji je mogao još da traje, a ugasio se. Bole pobjede podjednako kao porazi, uspjesi podjednako kao neuspjesi i sve se, odjednom, na trenutak, poravna, postaje besmisleno, prazno.

Kada nam odlazi neko drag, sve odjednom stane, zaustavi se na trenutak i podsjeti na prolaznost, na godine koje su prošle i koje će proći. Pravimo iskorak iz sadašnjosti i postajemo dio beskrajne vanvremenske nedokučive staze koja vodi samo u jednom smjeru - objavljeno je na stranici fakulteta koji je pohađala Hrgić.

Sahrana će se održati danas na Katoličkom groblju "Križ", Gornja Zenica u 14 sati.

IZVOR: AVAZ

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori