Priča Šumahera i Korine: Velika ljubav bez srećnog kraja

Nesretan kraj

Poznati sedmostruki prvak u Formuli 1, Mihael Šumaher juče je proslavio svoj 53. rođendan, a njegova supruga Korina prisiljena je ponovo da prodaje imovinu kako bi finansirala njegove terapije.

Ljubavna priča Mihaela i Korine počela je 1991. godine na početku njegove karijere u Formuli 1, a upoznali su se na jednoj žurci na koju je Korinu poveo tadašnji dečko Hajnc-Harald Frencen, koji se takođe bavio trkama. Korina je ubrzo raskinula sa njim i počela da se zabavlja sa Mihaelom. Na početku su brojni mediji pisali kako je njihova veza samo jedan veliki marketinški trik.

On je prvi put postao svjetski prvak 1994. godine, a isti uspjeh je ponovio i naredne godine, tako da se par odlučio da kasnije te 1995. stane na ludi kamen, i sve sumnje u njihovu ljubav ispostavile su se kao netačne.

1995 se vjenčali

Imaju dvoje djece, Džinu Mari koja se rodila 1997. i dvije godine mlađeg Mika, koji je skijao sa ocem kada je pao i udario glavom o kamen tog kobnog 29. decembra 2013. godine.

Nekoliko mjeseci prije nesreće na skijanju u francuskim Alpima, tada 45-godišnji Šumaher je rekao da se on i njegova supruga nikada nisu ozbiljno posvađali u cijelom zajedničkom bračnom životu. Šumaher je svojoj ženi kupio ranč u Teksasu na njihovu 10. godišnjicu braka. Odgajala je konje na teksaškom ranču u blizini Dalasa i postala evropski šampion u ‘reining-u’ – jahanju u zapadnom stilu – i sama je izgradila posao od više miliona funti.

On je svoj privatni život uvijek držao dalje od svijetla reflektora, a Korina takođe nije voljela previše da se ističe, te je za sve ove godine dala svega nekoliko intervjua.

Oduvijek je bila odana supruga, koja je izuzetno podržavala karijeru svog muža. Mihael je jednom rekao:

„Nije tako lako naći partnera koji se bezuslovno prilagođava tempu mog života.“

Bračni par je novac ulagao u nekretnine i rančeve. U Teksasu i Švajcarskoj izgradili su specijalizovani ranč za obuku konja i njihov zajednički život djelovao je idiličan, do nesreće.

Od nesreće na skijanju je inače prošlo nešto više od osam godina.

Šumaher je nakon nezgode proveo u komi šest mjeseci, a otkako je izašao iz bolnice o njemu, kod kuće brine tim stručnjaka. Oko njega je uvijek tim doktora, koji su preuzeli brigu o njegovom zdravlju, a Korina Šumaher je prema navodima stranih medija ponovo bila prisiljena da prodaje dio porodičnog bogatstva kako bi mogla i dalje da finansira liječenje koje je Mihaelu potrebno kako bi ostao živ. Ubrzo nakon nezgode prodala je privatni avion, kao i vilu u Švajcarskoj i njegovi luksuzni Mercedes.

Prošle godine objavljen je i Netflixov dokumentarac u kom je porodica govorila o Mihaelovoj blistavoj karijeri i uspjesima. Ipak, nisu se previše bavili njegovim zdravstvenim stanjem.

„Živimo zajedno u našem domu, sprovodimo terapije, činimo sve da Majkl bude bolje i da osjeti solidarnost naše porodice. Nedostaje mi onaj Mihael svaki dan i ne samo meni, nedostaje djeci, porodici, svom ocu, svima koji ga okružuju. Mihael je tu, drugačiji, ali je tu negdje i to nam svima daje snage”, rekla je tada Korina.

O tome kako zapravo izgleda njihova situacija sada ne zna se mnogo osim što se zna da Mihael može da sjedi i komunicira očima. Njegov bivši menadžer Vili Veber je u jednom trenutku optužio Korinu kako krije Mihaela od javnosti i ne daje nikakve informacije o njegovom zdravlju, želeći tako da istakne kako ona namjerno nešto skriva i ne želi da se istina sazna.

Međutim, bivši šef Ferarija Žan Tod prošle godine je za nju imao samo riječi hvale

„Proveo sam dosta vremena s Korinom od njegove povrede 29. decembra 2013. godine. Ona je sjajna žena i vodi računa o cijeloj porodici. Nije očekivala da će ovako biti, sve se dogodilo tako brzo i jednostavno nije imala izbora. Ali ide joj, vjerujem joj i ona vjeruje meni. Zahvaljujući doktorima i kooperaciji s Korinom, koja je željela da on preživi – preživio je, ali s velikim posledicama. A sada se bore s tim posledicama. Nadamo se da će se stvari polako, ali sigurno poboljšati”, rekao je Tod.

U jednom intervjuu, Žan je istakao kako provodi dosta vremena sa Mihaelom. Ako je Korina tamo, njih dvoje večeraju zajedno, a ako nije, njih dvojica sjede sami. Da li ga Mihael prepoznaje, Tod nikad nije dao jasniji odgvor od osmijeha i odmahivanja rukom.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)