Porodica izbačena iz aviona u Frankfurtu jer dvogodišnji sin nije želio staviti masku

Porodica porijeklom iz BiH izbačena iz aviona u Frankfurtu jer dvogodišnji sin nije želio staviti masku
Foto: comunicaffe.com

Porodica Pandurević porijeklom iz Bosne i Hercegovine imala je neugodno iskustvo u avionu Lufthanse koji je letio iz Frankfurta na Majni.

Kako prenosi Bild-Zeitung, tročlana porodica Pandurević 15. septembra željela je letjeti s aerodroma u Frankfurtu natrag kući u Dallas u SAD-u.

Ipak, to nije uspjelo jer njihov dvogodišnji sin nije htio nositi masku za lice, piše Fenix-magazin.Porodica Pandurević porijeklom iz Bosne i Hercegovine imala je neugodno iskustvo u avionu Lufthanse koji je letio iz Frankfurta na Majni.

Kako prenosi Bild-Zeitung, tročlana porodica Pandurević 15. septembra željela je letjeti s aerodroma u Frankfurtu natrag kući u Dallas u SAD-u.

Ipak, to nije uspjelo jer njihov dvogodišnji sin nije htio nositi masku za lice, piše Fenix-magazin.

Ono što je u početku zvučalo kao šala brzo se pretvorilo u gorku stvarnost koja je završila napuštanjem aviona. Prije toga Aleksandar i Slavica Pandurević uzalud su pokušavali nagovoriti sina da stavi masku, ali bez uspjeha. Na kraju je uniformisani muškarac ispratio porodicu iz aviona.

Bio sam šokiran, kao da sam pogođen metkom“, priznao je tata za Bild.

Šta je bio razlog uredbe?

U Njemačkoj djeca moraju nositi masku za lice od šeste godine. Međutim, zahtjevi američkog tijela za sigurnost prometa (TSA) zapravo propisuju da čak i mališani od dvije godine moraju nositi masku za vrijeme trajanja leta.

Posebno zanimljivo je da je porodica Pandurević u BiH doputovala na odmor u julu. U to vrijeme sin nije morao nositi masku u avionu.

U međuvremenu su izjave dužnosnika Lufthanse i porodice bile kontradiktorne.

Dok su glasnogovornik i pilot tvrdili da je porodica jednostavno odbila staviti masku sinu, Pandurevići se nisu složili.

Svjedok Jan H. (36) iz Hamburga sjedio je dva reda ispred porodice i potvrdio je ono što oni govore.

Roditelji su nježno pokušali djetetu staviti masku, ali se borio i plakao. S moga gledišta, roditelji nisu mogli ništa učiniti”, kazao je za Bild.

Na kraju, porodica Pandurević morala je čekati četiri sata na aerodromu i ponovno izvršiti rezervaciju.

Potom je s United Airlinesom odletjela kući preko Washingtona i Chicaga.

Umjesto planiranih dvanaest, putovanje je trajalo ukupno 36 sati. Na tri uzastopna leta natrag, sin nije morao niti jednom nositi masku, kazao je otac.

Pročitajte više: Maske obavezne za nastavnike, za učenike samo prilikom kretanja i odgovaranja

Pratite nas na Facebook akter.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori