Kako spriječiti akne uzrokovane maskama za lice?

Svo vrijeme koje provodite sa maskama na licu, kao rezultat možete dobiti akne.

Sad kad na poslu nosite maske za lice, dok trčite, šetate viđate se s prijateljima ili čak vježbate - to vrijeme kad se koža može se brzo znojiti. Uz svo dodatno vrijeme koje provodite pod maskama, kao rezultat toga mogu biti akne - poznate i kao "maskne".

Maske za lice mogu iz nekoliko razloga izazvati iritaciju i izbijanje kože, koje se mogu razlikovati u zavisnosti od osobe, koliko je maska maska i od čega je napravljena. Povijesno je to opisano kod sportaša koji nose kaiševe za kacigu i svirača violina koji odmaraju instrument na bradi," Caren Campbell.

Pored trenja, neki ljudi su osjetljivi na određene tkanine, a kad to spojite sa zarobljenim znojem, šminkom i / ili prljavštinom, to je recept za akne.

"Iritacije izazvane nošenjem maski i pokrivača za lice najvjerojatnije su posljedica kontaktnog dermatitisa, koji je alergijska reakcija na tkanine (obično sintetičke), sapune itd., Bakterija zbog nepravilnog čišćenja maske ili ponovnog nošenja maske i ponovna upotreba jednokratnih maski ", kaže Joshua Ross, estetičar iz SkinLaba.

Kako liječiti i spriječiti akne od maski

Neka vaša maska bude čista i mijenjajte je svaki dan
Dr. Campbell preporučuje održavanje higijene vaše maske tako što ćete je očistiti ili zamijeniti za novu masku svaki dan. Korištenje hipoalergijskog deterdženta za pranje rublja ili sapuna može vam pomoći ako je vaša koža jako nadražena. "Obavezno koristite onu od 100% pamuka i svakodnevno čistite masku hipoalergenim deterdžentom ili sapunom za suđe i toplom vodom iz sudopera. Pazite da temeljito ispirete", kaže Ross.

Pronađite tkaninu koja njeguje vašu kožu

Posljednje što trebate učiniti ljutitoj koži koja probija i osjetljivu je dodati još veću iritaciju ogrebotinom ili neugodnom maskom za lice.

Različite vrste tkanina imaju različitu teksturu, a neke će iritirati vašu kožu više od drugih. Na primjer, mnoge tiskane pamučne tkanine od kojih se izrađuju maske mogu se osjećati grubo na koži, pa prelazak na nešto glađe - poput neoprena - može pomoći u izbjegavanju iritacije. Pamuk takođe zadržava vlagu više od poliestera ili najlona, pa ako ste u vrućoj klimi, potražite masku napravljenu od prozračne tkanine koja odbija vlagu.

Ovo bi moglo potrajati i pokušajima i pogreškama jer je koža svih malo drugačija - ali potražite nešto što je mekano i prozračno kada pročitate naljepnicu ili opis prije kupnje.

PROĆITAJTE VIŠE: Šta uzrokuje akne kod odraslih i kako ih liječiti

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)