Pomoć za djecu bez oca ili oba roditelja

Pomoć djeci bez roditelja
Trenutno sponzorisan broj djece -Zahvaljujući vašoj podršci Islamic Relief Bosne i Hercegovine je tokom 2020. godine omogućio sretnije dane za 1.682 djece.

Jedan od najvećih projekata koji godinama kontinuirano Islamic Relief realizuje jeste briga o djeci bez oca ili oba roditelja.

U vremenu kada je odrastanje teško i za dijete koje ima oba roditelja, naša obaveza da brinemo o siročadima je još veća.

Zahvaljujući vašoj podršci Islamic Relief Bosne i Hercegovine je tokom 2020. godine omogućio sretnije dane za 1.682 djece.

Poslanik a.s. je rekao: ”Ja i staratelj jetima ćemo u džennetu biti ovako blizu”, pa je pokazao dva spojena prsta.

Potrebna nam je vaša pomoć kako bi bili ruka podrške za još 92 djece koja čekaju na svog donatora.

Godišnja stipendija za jedno dijete iznosi 996 KM

Mjesečno83 KM

Kvartalno249 KM

Donatori se prema svojim mogućnostima odlučuju za opcije kontinuiranih ili jednokratnih uplata za dijete/djecu. Djecu koju žele stipendirati mogu izabrati iz naše baze podataka ili izbor prepustiti našim socijalnim radnicima koji redovno komuniciraju sa starateljima i obilaze ih, te samim tim znaju koja od djece su u najvećoj potrebi. Islamic Relief godišnje obezbjeđuje izvještaj za donatora o stanju i napretku djeteta koje se stipendira.

Osim stipendiranja djeteta, možete uplatiti novac u bilo kojem iznosu i za jetimski fond. Ta prikupljena sredstva koriste se i preusmjeravaju za nabavku stvari koje su neophodne djeci ili za hitne situacije u kojima se nalaze, kao što su: liječenje jetima, kupovina ortopedskih pomagala, dioptrijskih naočala, invalidskih kolica, hrane, ogrjeva, odjeće, obuće, školskog pribora i slično.

Ovog ramazana pomozite nam da obradujemo što više djece.

Kaže Allahov poslanik Muhammed, s.a.v.s., o jetimu u hadisu:

“Želiš li da ti srce bude blago i da ostvariš svoje želje? Budi milostiv prema jetimu, pomiluj ga po glavi i nahrani onim čime se ti hraniš: srce će ti biti blago i svaka će ti se želja ispuniti.” (Hadis bilježi Bejheki.)

Pročitaj više: NBA zvijezda Kyrie Irving otkrio da posti tokom ramazana

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori