Policija otključala pet telefona ljubavnice Velje Nevolje

Belivukova ljubavnica je, pišu mediji, u telefonima na kompjuteru čuvala više od 200 fotografija i video-zapisa brutalnog mučenja i iživljavanja nad žrtvama klana

Srbijanski mediji prenose da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije uspjelo otključati čak pet mobilnih telefona koje je koristila ljubavnica Veljka Belivuka poznatog i pod nadimkom Velja Nevolja.

Belivukova ljubavnica je, pišu mediji, u telefonima na kompjuteru čuvala više od 200 fotografija i video-zapisa brutalnog mučenja i iživljavanja nad žrtvama klana.

Šokirani i inspektori

Upravo to saznanje je šokiralo i inspektore. Tako je MUP Srbije u pet telefona koji su zaplijenjeni od Beograđanke M. R. otkrila čak i audio-zapise koji će biti korišteni kao dokaz.

- Belivukova ljubavnica uhapšena je nekoliko dana poslije ostatka kriminalne grupe i kod nje je pronađeno pet telefona, jedan računar, USB memorija i jedan hard disk, na kom se također čuvaju podaci. M. R. je odmah dala saglasnost da se njeni uređaji otvore, čak je sama pristala i da da šifre za njih. Istražitelji su ostali šokirani kada su shvatili da je upravo Veljina ljubavnica čuvar najmračnijih tajni klana - otkriva jedan od izvora za štampane medije u Srbiji.

Navodi se da je u uređajima koji su oduzeti pronađeno čak 189 fotografija, 37 video zapisa i 16 audio zapisa, koji će biti izvedeni kao dokaz protiv kriminalne grupe, odnosno, koji se dovode u vezi sa izvršenjem najtežih krivičnih djela.

Osim fotografija i snimaka jezivog mučenja žrtava, u telefonima i računaru M. R. pronađena je i komunikacija koju je imala sa Belivukom i ostalim pripadnicima grupe.

- Poruke, pozivi, kako „obični“, tako i oni na različitim aplikacijama, pa čak i elektronska pošta, sada su u rukama policije i tužilaštva - rekao je sagovornik iz istrage.

I protiv Belivukove ljubavnice je podnesena krivična prijava i to zbog sumnje da je bila pripadnik organizovane kriminalne grupe. Njoj se, međutim, ne stavlja na teret da je učestvovala u otmicama i likvidacijama.

- I ona je, kao i ostali pripadnici Belivukove grupe, funkcionisala pod paravanom navijačke grupe Principi, imala kriptovani telefon za komunikaciju. Od pet telefona, istražitelji jedan nisu mogli da otvore, ali ono što je na ostalima je dovoljno da ljude na fotografijama pošalje na doživotnu robiju - pišu srbijanski mediji.

Kao iz horor filmova

Srbijanski mediji ističu kako se sumnja se da su ove jezive fotografije mučenja nastale u vikendici u Ritopeku, nedaleko od Beograda.

- Slike na kojima su krv, djelovi tijela, žrtve vezane lisicima, ali i snimci na kojima se čuju krici i molbe za goli život, samo su dio brutalnog iživljavanja koje su monstrumi snimali, a potom slali i razmjenjivali. Zbog čega je Belivuk odlučio da najmračnije tajne čuva baš kod ljubavnice s kojom je u vezi bio godinama, zasad se nagađa - piše štampa u Srbiji pojašnjavajući da su snimci i slike otkriveni u otključanim telefonima jednaki prizorima iz horor filmova.

IZVOR: AVAZ

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)