Pogledajte snimak vatrenog okršaja bjeloruskih agenata i 31-godišnjeg Andreya Zeltsera /VIDEO/

Bjeloruske snage sigurnosti likvidirale su Andreya Zeltsera u žestokom obračunu tokom akcije u stambenom bloku u Minsku, saopštila je danas služba sigurnosti KGB.

Na društvenim mrežama objavljen je snimak na kojem se vidi kako Andrey Zeltser sa puškom čeka bjeloruske agente koji provaljuju u njegov stan. Nakon toga je uslijedio žestok obračun u kojem su ubijeni Zeltser i jedan agent KGB.

Jedan od savjetnika liderke bjeloruske opozicije Svjatlane Tihanovske koja je u egzilu, identifikovao je ubijenog čovjeka kao IT radnika zaposlenog u softverskoj kompaniji EPAM Sistems, sa sjedištem u SAD.

– On je navodno bio američki državljanin koji je podržavao demokratski pokret u Bjelorusiji. Njegova supruga je pritvorena. Majka je šokirana – napisao je na Twiteru Franak Viacorka, savjetnik Tihanovske. Poručio je da nasilje mora prestati iako se režim nada da nasiljem može da podijeli društvo i da obeshrabri protivnike.

Pročitajte više: Za ubistvo predsjednika Haitija osumnjičeni bivši kolumbijski vojnici

Pratite nas na Facebook akter.ba - Pogledajte snimak vatrenog okršaja bjeloruskih agenata i 31-godišnjeg Andreya Zeltsera

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori