Pogledajte novi Mercedes-AMG C43: Ima četiri cilindra i 408 “konja”

DO STOTKE ZA 4.6 SEKUNDI

Mercedes-AMG C43 opremljen je 48-voltnim električnim sistemom, što znači da je ovo takozvani "laki" hibird i da se uz pomoć starter-generatora iz sistema može izvući dodatnih 14 "konja"

Mercedes se, kao i ostali proizvođači, suočava sa strogim ekološkim normama. Zbog toga div iz Štutgarta bio prinuđen da i u sportske verzije svojih automobila ubaci 4-cilindarske agregate. 

Model "Mercedes-AMG C43" je najnoviji primjer toga. To je najjeftinija C klasa, a u odnosu na onu standardnu ima naglašene sportske dodatke na karoseriji, drugačiju masku hladnjaka, kao i četiri ispušne cijevi.

Međutim, ono što je najvažnije je pogonski sistem. Uzdužno je postavljen 2.0 turbo-benzinac sa 408 KS i 500 Nm dostupnih pri 5.000 o/min. Mjenjač je automatski, 9-stepeni a treba mu 4.6 sekundi do 100 kilometara na sat. Maksimalna brzina elektronski je ograničena na 250 km/h. 

Mercedes-AMG C43 opremljen je 48-voltnim električnim sistemom, što znači da je ovo takozvani "laki" hibirdi i da se uz pomoć starter-generatora iz sistema može izvući dodatnih 14 "konja". Ova "boost" funkcija pomaže kada je vozaču potrebna dodatna snaga u kratkom vremenskom intervalu.Predstavljena je i karavan varijanta.

Izvor: Avaz

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori