Pobjedničke suze Mikaele Shiffrin!

Američka skijašica Mikaela Shiffrin je pobijedila na slalomskoj utrci u Schladmingu u Austriji.

Bila je to tijesna utrka između sjajne Petre Vlhove i Amerikanke Mikaele Shiffrin. Ipak Mikaela je vožnju završila sa 15 stotinki prednosti. Bilo je sitnih grešaka u prvom dijelu staze, ali je Mikaela uspjela ubrzati u završnici i pobjediti u Schladmingu.

Vodeća nakon prve vožnje je bila Petra Vlhova, no napravila je par grešaka u drugoj vožnji, te je završila na kraju kao drugoplasirana.

Iako je Mikaela prije 15-tak dana bila pozitivna na covid, u večerašnjoj utrci uspjela je osvojiti 100 bodova što je povećalo njenu prednost u generalnom plasmanu u odnosu na Petru Vlhovu.

Bila je ovo značajna utrka za Mikaelu. U generalnom plasmanu je 55 bodova ispred Vlhove. Mikaela nije mogla sakriti suze radosnice zbog večerašnje pobjede.

Treće mjesto osvojila je Lena Duerr, a Katharina Liensberger, napravila je veliku grešku u drugoj vožnji i završila je na 21. mjestu, što je ujedno i kraj njenog nadanja za Mali Kristalni globus.

Jedina hrvatska predstavnica u drugoj vožnji Leona Popović, nakon prve vožnje je bila 12., a na kraju je osvojila šesto mjesto što joj je najbolji rezultat u karijeri.

Pročitajte više: Mikaela Shiffrin pozitivna na Covid-19

Pratite nas na FAcebook akter.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)