Pfizer razvio pilulu protiv korone, tvrde kako drastično smanjuje smrtnost

Pfizer

Pfizer je priopćio u petak da njihova eksperimentalna pilula protiv covida-19 smanjuje stope hospitalizacije i smrti za 89 posto.

Američki farmaceutski gigant Pfizer priopćio je danas da je njihov eksperimentalni lijek protiv covida-19 visoko učinkovit u smanjivanju stopa hospitalizacija i smrti, piše Bljesak.info.

Pfizer je priopćio u petak da njihova eksperimentalna pilula protiv covida-19 smanjuje stope hospitalizacije i smrti za 89 posto, javlja Deutsche Welle.

Manje od 1% pacijenata koji su uzimali lijek tijekom studije bili su hospitalizirani i nitko nije umro. Sudionici studije nisu bili cijepljeni, imali su blage do umjerene simptome i smatrani su visokim rizikom za hospitalizaciju zbog zdravstvenih problema poput pretilosti, dijabetesa ili bolesti srca.

Liječenje je započelo u roku od tri do pet dana od prvih simptoma i trajalo je pet dana. Farmaceutski gigant sad traži brzo odobrenje.

Ova Pfizerova objava stigla je samo dan nakon što je objavljeno da je Ujedinjeno Kraljevstvo postala prva država koja je odobrila lijek protiv koronavirusa koji je razvila američka farmaceutska kompanija Merck&Co.

Pročitajte više: Na Zetri dostupna Pfizer vakcina samo za revakcinaciju građana koji su prvu dozu primili u Kantonu Sarajevo

Pratite nas na Facebook akter.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori