Peti dan od misterioznog nestanka Mateja Periša u Beogradu: Kuda ide istraga?

Peti dan nestanka

U Beogradu se i dalje intenzivno traga za Splićaninom Matejom Perišem, koji je misteriozno nestao prije pet dana.

Prijatelji s kojima je bio u beogradskom klubu Gotik, nakon čega mu se izgubio svaki trag, bili su na poligrafu te se vratili u Split. Beogradske policijske snage i istražitelji usmjerili su se na područje gdje je mladić posljednji put snimljen.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije kažu da patrolnim čamcima pretražuju rijeke Savu i Dunav, kao i obale tih rijeka.

Slobodan Mišković, bivši policijski inspektor za otmice u Srbiji, kazao je da je mnogo neobjašnjivog u svemu što je prethodilo nestanku.

"Vidjeli smo da ga je otac prepoznao kako trči, on je dugo trčao, možda i oko sat. Sve što bi se našlo što je njemu pripadalo imalo bi velik značaj. Počevši od onog mobitela za koji znamo da je bio s njim i koji je odmah prestao raditi. Vjerovatno zato što se smočio", kazao je Mišković, javlja HRT.

U potragu su se jučer uključili i ronioci. Satima su pretraživali Savu, a uz njih je bio i Matejev otac.

Nenad Periš, otac nestalog Mateja, kaže kako samo želi saznati istinu.

"Osjećam se zabrinuto, emocije pokušavam nekako racionalizirati, u ovome trenutku pokušavam biti racionalan. Mislim da u tome, na neki način i uspijevam, iako je veoma teško. Mateja nema pet dana, informacije koje dolaze od srbijanskog ministarstva unutrašnjih poslova su da istraga i dalje traje i u potpunom je zamahu", rekao je Nenad Periš.

Školski drug Mateja Periša, koji je uoči novogodišnje noći nestao u Beogradu, komentarisao je za Jutarnji list okolnosti ovog događaja. Za nestalog Splićanina je kazao da je bio dobar momak koji nije konzumirao opijate.

Podsjetimo, prijatelji su prijavili da je Periš nestao tokom izlaska u klub Gotik u Beton hali u Beogradu, kao i da su ga posljednji put videli oko 2:30 sati tokom novogodišnje noći.

U ponedeljak su se pojavili snimci na kojima se vidi kako mladić koji odgovara opisu Splićanina od 1:47 sati do 2:51 sati trči Karađorđevom ulicom. Zatim Travničkom i Savskom promenadom, pokušava da zaustavi taksi pa na kraju silazi stepenicama u ledenu Savu i počinje plivati. Navodno, prije nego što je ušao u vodu, mladić je neko vrijeme bio u napuštenom hangaru u blizini.

Matejev otac je potvrdio da je njegov sin na snimcima gdje se vidi kako trči beogradskim ulicama. Ali je demantovao da je Matej snimljen kako pliva u rijeci Savi, kazavši da to nije on. I tu se postavlja pitanje, zašto su mediji blisku režimu plasirali snimke na kojima jedna osoba pliva, ukoliko se ne radi o Mateju.

Također javnost se pita zašto su Matejevi prijatelji čekali skoro 16 sati da nestanak prijave policiji te ko je djevojka koja na jednom snimku trči pored Mateja. Kao i zašto Splićanin sumanuto trči i pokušava zaustaviti taksi.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)