Palestinski zatvorenik uspio prokrijumčariti spermu i postao otac blizanaca

Vantjelesna oplodnja

Palestinski zatvorenik uspio prokrijumčariti spermu i postao otac blizanaca
Foto: Anadolija

Palestinca Nahida Hamida je izraelski sud 2007. godine osudi na 20 godina zatvora, a njegova supruga Ressmiyye Hamid rodila je danas blizance u bolnici u Gazi, koji su dobili imena Hani i Humam

Palestinac, osuđen na 20 godina zatvora, postao je otac blizanaca nakon što je iz zatvora uspio prokrijumčariti spremu i dostaviti je svojoj supruzi, javlja Anadolu Agency (AA).

Palestinca Nahida Hamida je izraelski sud 2007. godine osudio na 20 godina zatvora. Njegova supruga Ressmiyye Hamid rodila je danas blizance u bolnici u Gazi, a blizanci su dobili imena Hani i Humam.

Majka Hamid kazala je novinaru AA kako su svi veoma sretni jer su dobili blizance, no naglasila je kako radost nije potpuna jer je njen suprug još uvijek u zatvoru.

Kazala je kako joj izraelske vlasti nisu dozvolile da posjeti svog muža u zatvoru.

"Suprug i ja odlučili smo osnovati porodicu i tako se rodila ideja o krijumčarenju sperme. Umjetna oplodnja nije uspjela u prvom pokušaju, ali nismo gubili nadu. Pokušali smo ponovo i ostala sam trudna", kazala je Hamid.

Palestinsko vrhovno vijeće za fetve ranije je izdalo fetvu da žene Palestinaca zatvorenih u izraelskim zatvorima mogu imati djecu umjetnom oplodnjom.

Pročitajte više: Goci Tržan nije uspjela vantjelesna: Ne znam da li želim više da pokušavam! Nemam više snage!

Pratite nas na Facebook akter.ba - Palestinski zatvorenik uspio prokrijumčariti spermu i postao otac blizanaca

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori