Pala Vlada Crne Gore!

Vlada

Pala vlada
Foto: RTCG

Poslanici Skupštine Crne Gore su sa 43 glasova "za" izglasali nepovjerenje Vladi Crne Gore na čelu sa premijerom Zdravkom Krivokapićem.

Pored 43 "za", "protiv" je glasalo 11 , od prisutnih 54 poslanika. Suzdržanih nije bilo.

Prijedlog Odluke o skraćenju mandata Skupštine Crne Gore nije razmatran jer nije imao potrebnu većinu.

Predsjednik Skupštine Aleksa Bečić pozvao je juče građane da danas, kao i tokom odlučivanja o njegovom razrješenju u ponedjeljak, ostanu kod kuće.

Apel da se ne izlazi na ulice prethodno je uputio i premijer Zdravko Krivokapić u obraćanju javnosti.

Prijedlog da se glasa o nepovjerenju Vladi potpisao je 31 poslanik opozicije i koalicije Crno na bijelo, prenosi N1.

Podsjećamo da su na sjednici Skupštine, 29. decembra, izglasane interpelacije ministrima vanjskih poslova, poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i prosvjete, nauke, kulture i sporta, čime je postalo jasno da nemaju podršku parlamentarne većine.

Potpisnici prijedloga za izglasavanje nepovjerenja Vladi naveli su da je premijer Zdravko Krivokapić najavio da će odbiti da postupi po interpelacijama za smjenu tri ministra.

"Time je pokazao da ne poštuje Ustav i zakone, ali ni osnovne demokratske principe poštovanja parlamenta kao najvećeg zakonodavnog doma koji je birao sastav Vlade", kaže se u obrazloženju, prenosi RTCG.

Navodi se da je 17. juna smijenjen ministar pravde i ljudskih i manjinskih prava, a da Krivokapić nije predložio parlamentu novog ministra.

Poslanici, koji su potpisali prijedlog, smatraju da je Krivokapić time direktno ugrozio reforme u ključnim poglavljima 23 i 24, koja su najvažnija za napredak na putu ka članstvu u EU u oblasti vladavine prava.

Pročitajte više: Crna Gora: Granice za turiste ove godine će biti otvorene

Pratite nas na Facebook akter.ba - Pala Vlada Crne Gore!

Pala Vlada Crne Gore!

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori