Recept: Pahuljasti KOLAČ od JABUKA

Recept

Pahuljasti jabukov kolač
Foto: Akteer.ba

Brzi kolač!

Ukoliko su vam se najavili gosti, evo rješenja za desert. Jednostavan i ukusan recept za kolač od jabuke koji će se svima svidjeti. Kombinacijom ukusnih jabuka i pahuljastog tijesta, dobit ćete nešto fenomenalno. Isprobajte ovaj ukusni recept i javite nam u komentarima ako vam se sviđa.

Sastojci i recept:

4-5 jabuka (ovisno o veličini) Najbolje je koristiti domaće neprskane, jer nam ovdje trebaju jabuke s korom. U svakom slučajnu najprije jabuke dobro oprati.

2 jaja

100 g šećera

100 ml mlijeka

60 ml ulja

200 g brašna

6 g praška za pecivo (pola kesice od 12g)

Vanilin šećer

Kašikica cimeta

1-2 žličice šećera u prahu

Priprema:

Oprane jabuke s korom izrezati na listiće, u jednoj posudi umutiti sve sastojke, mikserom napraviti glatku smjesu. U pouljenu tepsiju istresti narezene jabuke, posuti ih vanilin šećerom i kašikicom cimeta, izliti tijesto preko jabuka i peći u zagrijanoj pećnici na 180 stepeni. Pecite u pećnici 35-40 minuta na 180°C Izvaditi iz pećnice i posuti šećerom u prahu. Pahuljasti kolač možete služiti i topao uz kuglu sladoleda, a i ostaviti u frižider da se ohladi, te uz jesti uz popodnevni čaj.

Prijatno!

Pročitajte više recepata na Facebook stranici Miris Kuhinje ili nas jednostavno zapratite na našem YouTube kanalu

Pročitajte i ovaj recept: Recept: Preukusni krešenti – čupavi kolačići

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori