Brzi kolač!
Ukoliko su vam se najavili gosti, evo rješenja za desert. Jednostavan i ukusan recept za kolač od jabuke koji će se svima svidjeti. Kombinacijom ukusnih jabuka i pahuljastog tijesta, dobit ćete nešto fenomenalno. Isprobajte ovaj ukusni recept i javite nam u komentarima ako vam se sviđa.
Sastojci i recept:
4-5 jabuka (ovisno o veličini) Najbolje je koristiti domaće neprskane, jer nam ovdje trebaju jabuke s korom. U svakom slučajnu najprije jabuke dobro oprati.
2 jaja
100 g šećera
100 ml mlijeka
60 ml ulja
200 g brašna
6 g praška za pecivo (pola kesice od 12g)
Vanilin šećer
Kašikica cimeta
1-2 žličice šećera u prahu
Priprema:
Oprane jabuke s korom izrezati na listiće, u jednoj posudi umutiti sve sastojke, mikserom napraviti glatku smjesu. U pouljenu tepsiju istresti narezene jabuke, posuti ih vanilin šećerom i kašikicom cimeta, izliti tijesto preko jabuka i peći u zagrijanoj pećnici na 180 stepeni. Pecite u pećnici 35-40 minuta na 180°C Izvaditi iz pećnice i posuti šećerom u prahu. Pahuljasti kolač možete služiti i topao uz kuglu sladoleda, a i ostaviti u frižider da se ohladi, te uz jesti uz popodnevni čaj.
Prijatno!
Pročitajte više recepata na Facebook stranici Miris Kuhinje ili nas jednostavno zapratite na našem YouTube kanalu
Pročitajte i ovaj recept: Recept: Preukusni krešenti – čupavi kolačići