Ovog ljeta posjetite Grčku i ostrvo Kefalonija

Smještena južno od ostrva Krf i Lefkada, Kefalonija je poznata po svojim pješčanim uvalama

Ove godine odmorite na jednoj od najboljih evropskih destinacija. Riječ je o jednom od najljepših grčkih otoka – Kefalonija.

Smještena južno od ostrva Krf i Lefkada, Kefalonija je poznata po svojim pješčanim uvalama. Ova destinacija idealna je za ljubitelje mora i sunca, one koji uživaju u prirodi, porodici i gastronomskoj ponudi koju im ovaj otok nudi. Ono što nikako ne smijete propustiti jesu plaže Myrtos i Antisamos. Za ljubitelje prirode preporučujemo i jezero Melissani, svrstano među najbolja čuda prirode u Grčkoj.

Ovog ljeta posjetite Grčku i ostrvo Kefalonija

Dio koji najviše plijeni pažnju posjetitelja je plaža Xi i živopisno ribarsko mjesto Asos. Plaža Xi poznata je po nevjerovatnim bojama pijeska. Ovaj crveno-narandžasti pijesak sličan je teniskim terenima Roland-Garros-a. Na plaži se već nekoliko godina vijori plava zastava zbog izuzetne kvalitete njenih voda. Drevno, živopisno ribarsko selo Asos savršeno je za porodični odmor u Kefaloniji.

Ovog ljeta posjetite Grčku i ostrvo Kefalonija

Kefalonija je takođe odlično odredište za gurmane. Nakon obilaska svih ljepota moći ćete uživati ​​u tradicionalnim okusima, izvrsnim lokalnim vinima, nevjerovatnom medu i djevičanskom ulju. Možete uživati ​​u romantičnoj večeri na tradicionalnoj drvenoj jedrilici i diviti se zalasku sunca nad morem.

IZVOR: AVAZ

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori