NAJBOLJI GRADOVI ZA „SLATKI GRIJEH“ Ovo su mjesta na kojima se prepuštate „štetnim“ užicima

Svaki od ovih gradova ima svoje "čari"

Gradovi u kojima vas na svakom koraku čeka iskušenje i grijesi oduvijek postoje. Sjetite se samo antičkog Rima gdje se na privatnoj orgiji mogla pratiti borba gladijatora, ili Šangaja kojim su se tokom opijumskih dana mnogi zabavljali prepuštajući se grešnim i štetnim užicima.

U modernom svijetu postoji mnogo mjesta koja se mogu označiti kao „sin city“ (grad grijeha), ali samo je nekoliko gradova koje zbog toga posjećuju rijeke turista.

Evo najpopularnijih.

Tihuana – Kada pređete iz SAD-a u Meksiko, jednu od najprometnijih granica na svijetu, od jedanput ćete se osjetiti kao da ste došli na Divlji zapad. S meksičke strane granice u gradu Tihuana alkohol se umjesto s 21 može naručiti i s 18 godina, a ilegalna prostitucija postala je legalna i smještena u „red light district“ (Ulica crvenih fenjera) nazvan La Koaula.

To su glavni razlozi što je Tihuana postala glavno mjesto za zabavljanje američkih, a posebno kalifornijskih mladih studenata iako je lokalna policija poprilično osjetljiva na strance.

AMSTERDAM

Amsterdam – Ovaj grad mnogima je sinonim greha, prvenstveno jer se na svakom koraku u takozvanim kofi šopovima slobodno može kupiti i konzumirati marihuana i halucinogene pečurke, ali i zbog poznate Crvene četvrti gdje prostitutke svoje usluge nude u uličnim izlozima.

Amsterdam bi uskoro mogao da izgubi nešto od ove „čarolije“ jer je sve glasnije zalaganje da se turistima zabrani kupovina narkotika.

Las Vegas 

Mjesto koje su mafijaši u najboljim danima doslovno podigli iz pustinje raj je za razne vrste grijeha. Najpoznatiji je po kocki, jer sreća se može probati baš svuda, čak i na aerodromu. Tu su i mnogi striptiz-klubovi, „šou girl“ erotski nastupi. Ali i vrhunski restorani u kojima možete jesti i piti šta vam padne na pamet.

Najbolji dio priče je što je Vegas dobro prihvaćen kod većeg dijela populacije, posebno američke. Sve se doživljava kao dio industrije, iako ona počiva na grijehu.

Rio de Žaneiro

Brazilke važe za jedne od najljepših djevojaka na svijetu. Sjetite se samo Žizel Bundšen, Alesandre Ambrozio i Adriane Lime, a Rio je njihovo najveće igralište. Za savršen dan treba samo da izaberete neku plažu od Kopakabane do Ipaneme i uživate u pogledu na preplanula ženska (ili muška) tijela.

To je tek zagrijavanje za večernji izlazak u neki od najluđih klubova iz kojih odjekuju razuzdani brazilski ritmovi, a na popis gradova grijeha Rio je dospio i zbog legalnih bordela. Ako želite da upoznate istinski ritam Rija, posjetite ga tokom karnevala kada ovaj grad ključa u grupnoj ekstazi.

Moskva

Što se događa kada se skromnost i poslušnost nametani decenijama otmu kontroli? Ludilo. U Moskvi se tako mogu pronaći svi mogući noćni klubovi. Od hardkor tehno do rok i trens odredišta gdje se, osim Rusa, mogu zateći i mnogi turisti iz cijele Evrope i svijeta.

U svijetu zabave pravi hit su nastupi muških stripera, a ljubitelje votke ne treba podsjećati da će ovdje zaista uživati.

Nju Orleans 

Centar razvrata i zabave na američkom jugu svoju dušu i danas najbolje pokazuje kroz Mardi Gras. Festival koji je u 19. vijeku nastao kombinacijom muzike, prostitucije, francuske hrane i hedonizma. Dašak starih vremena još se može osjetiti u Francuskoj četvrti gdje sve vrvi striptiz-klubovima i seks-šopovima.

Berlin

Lateks pantalone i majice, lanci, bičevi i druga sado-mazo pomagala sasvim su uobičajeni u Berlinu. Gradu koji je potpuno otvoren, posebno fetišistima. Ljubav prema „drugačijem“ seksu još se između dva svjetska rata uvukla u berlinske otmjene krugove. A u međuvremenu se proširila i na kabare

Taj grad je, osim toga, imao i prvi Institut za seksualne nauke koji se mogao pohvaliti za svoje vrijeme vrhunskom i vrlo bogatom pornografskom zbirkom.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori