Te noći kada umrem: Ovo je posljednja pjesma Marinka Rokvića

Zadnja pjesma

Volio je i stvarao pjesme, uživao u svakoj proizvedenoj noti i stihu uvijek iznova diveći se muzici koja je beskrajna po svojoj prirodi. Ta muzika uvijek je pružala ono najbolje od njega i njegovih osjećanja, a to je ono što je nesebično poklanjao svim ljubiteljima njegovih hitova koji se slušaju i dan danas.

Velikan narodne muzike, Marinko Rokvić ostavio je za sobom kompozicije koje nikada neće otići u zaborav, a koje će vječno živjeti opisujući svaki trenutak njegove uspješne karijere koju je posvetio svojoj publici i bližnjima. Čak i u najtežim danima želio je da oduševi publiku novim strofama i zapjeva sa njom.

Pjesmu nije uspio da predstavi, ali je ostala da sačeka pravi trenutak. Danas je tačno godinu dana od smrti pjevača koji je ostavio veliki trag u domaćoj muzici, a njegova porodica je upravo ovaj dan odabrala za objavljivanje njegove posljednje numere.

Kompoziciju pod nazivom „Te noći kada umrem“ radio je Miša Mijatović, tekst Miloš Mihajlović, a aranžman Boban Prodanović. Spot je osmišljen tako da prikaže sjećanje na sve lijepe trenutke Marinkovog života i karijere.

Njegov glas daleko se čuo, a njegove pjesme kao što su Skitnica, Potražiću oči zelenije, Zanela me svetla velikog grada, Ti za ljubav nisi rođena, Tri u jednoj, kao i mnoge druge bile su i biće uvijek nezaobilazan repertoar na veseljima. Dokle god je njegove muzike živjeće i on sa nama, kao i sjećanje na njegov lik i besprekornu karijeru.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)