Ovo je najbolji kućni trenin za UKLANJANJE CELULITA!

Pozdravite se sa dosadnim celulitom!

pexels-andrea-piacquadio-3768722
Foto: Andrea Piacquadio, Pexels

Da li ste počeli sa pripremama za ljeto? Tu smo da vas motivišemo. Pripremili smo za vas najbolji trening za uklanjanje celulita! Ova "dosada" je zapravo ništa više nego naslaga masnog tkiva koje ima karakteristična udubljenja. Takvu kožu često nazivamo i "narandžinom korom". Zbog nakupina masnoža i toksina dolaži do slabljenja vezivnog tkiva. Vezivno tkivo iznimno je važno jer ono povezuje kožu s mišićima. Svi smo barem jednom u životu bili napadnuti celulitom, te znamo kako ga se teško riješiti. Celulit je karakterističan za određene dijelove tijela poput trbuha, stražnjice, te butina. Uglavnom se javlja nakon puberteta i pogađa više žene, nego muškarce. Najveći saveznik mu je loša ishrana. Pogrešan izbog namirnica i slaba fizička aktivnost pogoršat će vaše stanje.

Pretpostavljamo da govorite mjesecima da ćete početi da trenirate, ali još uvek niste. Ne brinite, svi smo bili u toj fazi. Kako se približavaju topli dani, tražimo brzo rješenje koje će ukloniti celulit. Istina je da ne postoji čarobni štapić za ovaj estetski problem. Do rezultata se može stići samo pravilnom ishranom i vježbanjem. 

Ako želite da zablistate u kupaćem kostimu, ali i da aktivirate svoje tijelo nakon cjelodnevnog sedenja, sad je pravo vrijeme. Pronašli smo vježbe koje mogu da eliminišu celulit,! Da, dobro ste čuli. Sve što je potrebno da uradite je da izdvojite 7 minuta dnevno. Nikakva dodatna oprema vam nije potrebna.

Baš svako od nas može da izdvoji malo vremena za sebe. Ne tražite izgovore, počnite odmah. Za nekoliko mjeseci bićete ponosni na sebe. A ako se ne pokrenete, krivit ćete sami sebe.

U videu pogledajte kako izgleda trening za uklanjanje celulita:

Izvor: elle.rs

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori