Ovi znakovi horoskopa naprosto moraju biti zajedno

Postoji nekoliko kombinacija horoskopskih znakova za koje astrološki stručnjaci kažu da su oličenje velike strasti i jakih emocija ili primjer veza koje se jednostavno ne mogu izbjeći:

Ovan i Vaga

Iskre se pojavljuju već pri prvom susretu. Sirova i magnetska energija Ovna i suptilni šarm i sofisticiranost Vage stvaraju veliku hemiju. Veza za pripadnike ovih znakova veliki je izazov kojem je teško odoljeti. Problemi u odnosima mogu nastati kada pristojno ponašanje i život po pravilima Vage počnu da nerviraju Ovna. Vaga će, s druge strane, jačati u pokušajima da "uklopi" partnera. Da bi veza uspjela, potrebno je da se ovi znakovi njihove suprotstavljene prirode – spoje u zajedničke aktivnosti.

Bik i Škorpija

Kada se nježni Bik otvori pred Škorpijom i uvidi njegovu strast za životom, nastaje velika vatra i želja. Kada je u pitanju veza, ne mogu se zasititi jedno drugog, ali sukobi su često neizbježni. Bik zamara tempo Škorpije, dok Škorpiji smeta Bikova pasivnost. Ako je strast usmjerena na druženje s prijateljima i aktivnosti, stvari se mogu popraviti.

Blizanci i Strijelac


Privlačnost između ovih znakova nije samo fizička, već se odražava i na mentalnom nivou. Radoznali filozof Blizanci i Strijelac vole da razgovaraju jedni s drugima. Blizancima, međutim, može da iznervira stav Strijelca da on sve zna najbolje, dok Strijelcu može zamjeriti partnerova povremena nonšalantnost i sklonost ogovaranju. Rješenje je u zajedničkim aktivnostima, posebno putovanjima.

Rak i Jarac

Osetljivost Raka i moć Jarca su prava kombinacija. Strast može pokvariti Raku osjećaj da ga Jarac povremeno ignorira, dok Jarac može biti neprivlačan zbog nedostatka neovisnosti druge strane. Ovi znakovi moraju se stalno podsjećati da nisu samo partneri, već i ljubavnici.

Lav i Vodolija

Kralj svog univerzuma, Lav, ne može odoljeti slobodoumnoj Vodoliji koja priznaje samo njegov autoritet. Buntovni duh oduševljava Lava, a za Vodoliju je Lava harizma najprivlačnija. Lavova pretjerana potreba za pažnjom i Vodolijino protivljenje svim društvenim konvencijama mogu dovesti do problema. Spas od problema moraju tražiti u intimi doma, daleko od drugih.

Djevica i Ribe

Djevica voli red, Ribe odbijaju rutinu, to je dovoljno da privuče suprotnosti. Oboje vide vezu kao način da preokrenu život onog drugog, Devicu kao priliku da nauči Ribe kako da se organizuju, a Ribe kao priliku da pokažu Djevici kako da se opusti. Nesputanim Ribama Devica u jednom trenutku može dosaditi, a želja za kontrolom Device može postati prepreka za suprotnu stranu. Spremnost na kompromis spašava vezu, prenosi Atma.

Pratite nas na Facebook-u

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori