Ova priča o psu slomila je i najtvrđa srca! [VIDEO]

Kad su prolaznici pokušali da ga odvedu, pas je pobjegao...

Fotografije o vjernom psu dok sjedi pored ograde mosta u Kini, slamaju i najtvrđa srca. Svedoci su rekli kako očekuje da će se njegov vlasnik vratiti nakon tragedije koja se dogodila ranije. Pas je pobjegao kada su prolaznici pokušali da ga uzmu...

Danima je pas stajao na mjestu gdje je njegov vlasnik sebi oduzeo život. Fotografije je prvobitno snimio prolaznik, nakon što je uočio psa koji čeka na mostu. Namjeravao je da udomi psa, u petak je pokušao da ga uzme. Međutim, životinja je pobegla.

Direktor Udruženja za zaštitu malih životinja Wuhana, vidio je objavu tog čovjeka i odlučio je da potraži životinju s lokalnim volonterima. Gospodin Du je novinarima rekao kako je pas pratio svog vlasnika do mosta u noći kada se odlučio baciti s mosta.

Zamolili smo službenike mosta da provjere šta se tačno dogodilo. Bilo je zaista mračno, nismo mogli puno da vidimo na snimcima nadzornih kamera - rekao je Du. Ipak, vidjeli su dovoljno - da se čovjek ubio skokom sa mosta, a pas ostao da gleda za njim danima.

Organizacija za zaštitu životinja je izdala saopštenje za sve volontere, da dok se pas ne pronađe ne obustavljaju potragu. Vijest o tome dospjela je i na društvene mreže, gdje su se svi ujedinili kako bi što prije pronašli psa.

Šteta je da tako odan pas ostane na ulici - rekao je Du.

Priča o psu.

Izvor: stil.kurir.rs

Pročitajte više: Ovi psi lako su se izvukli iz nevolje koristeći šarm! [VIDEO]

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)