Otkrivena dilema: Koliko često trebate prati pantalone?

Pranje odjeće je svakodnevna aktivnost koju obavljate, ali mnogi nisu sigurni koliko često treba prati pantalone- piše klix.ba

Direktor kompanije Laundryheap, Deyan Dimitrov, otklonio je vječitu dilemu - koliko često oprati hlače. Dimitrov je naveo da bi jeans hlače najbolje bilo prati nakon tri nošenja, a ne svakih šest sedmica kako se često preporučuje.

Ako ih nosite više od tri puta, bez da ih operete, nakuplja se znoj, bakterije i mrtve stanice kože - objašnjava. pantalone

Osim što ih očistite, pranjem svaka tri nošenja hlačama vraćate svježinu i prvobitan oblik. Njegova kolegica, Joyce French iz kompanije HomeHow, otkrila je i kako sačuvati jeans da traje što dulje.

Ne treba ih prati prečesto jer se tako uništava materijal. Također, ne treba ih prati u vrućoj vodi niti stavljati u sušilicu. Zbog toga jeans gubi rastezljivost i opuštaju se - navela je.

Nastavlja da hlače treba okrenuti na van prije nego ih stavite u mašinu, ali i zakopčati dugme. Tako će hlače zadržati svoj pravi oblik.

Pročitajte više: Nekoliko trikova da brzo i lako odčepite odvod!

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori