Otkazan ‘Arthur’: Zašto se PBS Kids Show završava nakon 25 godina

To je kraj ere za dječju televiziju jer se voljeni PBS crtani film Arthur povlači nakon predstojeće 25. sezone.

Glasine o Arthurovom otkazivanju pojavile su se ranije ovog mjeseca kada se Kathy Waugh, koja je prva razvila emisiju za TV, pojavila u emisiji Jason Szwimer's Finding D.W. podcast. “Arthur se više ne proizvodi. Imali smo našu završnu zabavu prije dvije godine ”, rekao je Waugh.

Nastavila je: „Mislim da je [PBS] pogriješila i mislim da bi se Arthur trebao vratiti i znam da nisam sama misleći da su pogriješili. Ne znam da li je to bilo pitanje rejtinga ili je izgledalo da ga treba povući. Meni se to činilo zimzeleno, kao da nikada neće završiti, ali je završilo; posljednju epizodu, sezonu 25, završili smo prije dvije godine. ”

Carol Greenwald, izvršna producentica Arthura, potvrdila je vijest u izjavi za IGN. “U zimu 2022. debitirat će 25. i posljednja sezona Arthura. Arthur će i dalje biti dostupan na PBS KIDS-u godinama koje dolaze “, rekao je Greenwald. "Producent GBH i PBS KIDS nastavljaju zajedno raditi na dodatnom Arthurovom sadržaju dijeleći lekcije Arthura i njegovih prijatelja na nove načine."

Najdugovječnija dječja animirana serija u povijesti američke televizije, Arthur, zasnovana na seriji knjiga Arthur Adventure od Marca Browna. Debitirala je 1996. godine i imala je više od 240 epizoda.

Emisija je smještena u izmišljeni Elwood City, a usredsređena je na živote osmogodišnjeg Arthura Reada, antropomorfnog aardvarka, njegovih prijatelja i porodice i njihove svakodnevne međusobne interakcije.

Tokom svog 25-godišnjeg rada, Arthur je osvojio četiri dnevne Emmy za izvanredan animirani program za djecu, kao i nagradu Peabody. Poznat je i po rješavanju brojnih važnih problema s kojima se porodice suočavaju. Poput astme, disleksije, raka, dijabetesa i poremećaja iz spektra autizma. Godine 2019. emisija je privukla pažnju jer je predstavila istospolno vjenčanje između učitelja gospodina Ratburna i Patricka čokoladera.

Arthur, završna sezona, 2022, PBS Kids

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori