Osvajanje US Opena donijelo je mladoj Emmi Raducanu ogromnu popularnost na Instagramu

Osvajanje US Opena donijelo je mladoj Emmi Raducanu ogromnu popularnost na Instagramu
Emma Raducanu - Wtacourt.com

Broj pratitelja Emme Raducanu na Instagramu porastao je na 1,6 miliona nakon njenog senzacionalnog osvajanja US Opena u New Yorku poslije pobjede u finalu nad Leylah Fernandez sa 6:4, 6:3.

Društvene mreže su zbog 18-godišnje sportistkinje iz Bromleyja, koja je postala prva Britanka osvajačica Grand Slama, još od Virginije Wade i Wimbledona 1977. godine, eksplodirale tokom posljednja dva dana, a njen profil na Instagramu zapratilo je gotovo milion novih pratitelja.

Emmine nevjerovatne partije u New Yorku dovele su je sa 366. mjesta WTA ranking liste na 23., povećale broj Instagram pratitelja na 1,6 miliona te osigurale fotografisanje za časopis Vogue.

U međuvremenu, stručnjak za popularnu kulturu i ekspert za brendove Nick Ede predvidio je da će tinejdžerka postati brend vrijedan milijarde dolara.

Inače, Emma je izbila na scenu na ovogodišnjem Wimbledonu, gdje je postala najmlađa Britanka koja je stigla do četvrtog kruga još od 1959. godine.

Emma je osvojila armiju obožavatelja na Wimbledonu nakon što je u svom šarmantnom skromnom intervjuu nakon meča priznala kako nije očekivala prolazak u drugu sedmicu turnira.

Na svojoj Instagram stranici buduća zvijezda spominje svoje globalne korijene navodeći London, gdje sada živi, Toronto, gdje je rođena, i dva grada odakle su joj roditelji - Bukurešt (Rumunija) i Shenyang (Kina).

Pročitajte više: Najljepša teniserka svijeta postala stjuardesa

Pratite nas na Facebook akter.ba -Osvajanje US Opena donijelo je mladoj Emmi Raducanu ogromnu popularnost na Instagramu

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori