Opljačkana vila Novaka Đokovića vrijedna 10 miliona eura

Novak Đoković je prije nekoliko mjeseci kupio luksuznu vilu u Marbelli, španskom odmaralištu blizu Malage, ali vrlo brzo se našao na meti lopova koji su provalili i opljačkali određene dragocjenosti.

Kako prenose srbijanski mediji, pljačka se dogodila 23. augusta, a iz kuće su odneseni novac, nakit i skupocjeni satovi. U tom dijelu popularnog odmarališta opljačkane su 22 kuće, a jedna od njih je i Đokovićeva, koju koristi najmlađi Novakov brat Đorđe.

Impresivno zdanje srbijanskog tenisera koštalo je 10 miliona eura, a prostire se na 1.000 kvadratnih metara, od 3.500 kvadrata koliko iznosi površina cijelog imanja. Prije nego što ga je Novak kupio, iznajmljivano je po cijeni od 10.000 eura sedmično.

Kuća posjeduje devet spavaćih soba, osam kupaonica, zatvoreni bazen, nekoliko salona, ​​kino i televizijsku sobu, ogromnu igraonicu s bilijarom i stonim nogometom, spa centar, saunu i tursko kupatilo te potpuno opremljenu teretanu.

U vanjskom dijelu imanja nalazi se veliki vrt s bazenom iz kojeg se pruža pogled ka moru i planinama. Ispred kuće se nalazi roštilj, prostor za zabavu, pa čak i tenisko igralište na kojem Đoković može trenirati i vježbati kada je na odmoru u Marbelli ili kada odluči tamo provesti dane sa svojim bližnjim.

Unutrašnjost kuće ukrašena je vrlo zanimljivim modernim ornamentima, a u njoj se nalazi ogroman dnevni boravak s nekoliko sofa i fotelja, kaminima, sobama s balkonima iz kojih se nazire Mediteran i nekoliko luksuznih kupaonica.

Sobe i trpezarije povezane su lukovima, a podovi i namještaj miks su antike i savremenog dizajna.

Pratite nas na Facebook akter.ba

Pročitaj više: Novak Đoković: Pitala me da li želim nešto specijalno

Pratite nas na našim stranicama na

Odgovori

Vezane vijesti

Vezane vijesti