Otmica u Sarajevu: Odveli muškarca ispred KPZ-a, četvorka otkrivena na Palama

PALE

Policija uspješno rasvijetlila otmicu muškarca

U prijepodnevnim satima, PU Centar je zaprimila prijavu da je istog dana na području općine Centar, od strane NN lica izvršeno krivično djelo iz člana 180. KZ FBiH (Otmica) na štetu muškarca E.R. iz Sarajeva, o čemu je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Locirani na Palama

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a KS, radeći na dokumentovanju i rasvjetljavanju ovog krivičnog djela, došli su do saznanja o četiri muške osobe koje se mogu dovesti u vezu s izvršenjem ovog djela, te su operativnim radom locirani na području Pala.

U saradnji s policijskim službenicima iz PU Istočno Sarajevo, osobe: J.B. (1987), M.K (1990), A.S. (1976) i A.F. (1987) - svi iz Sarajeva, su lišeni slobode. Oko 23,50 sati, dana 26.01.2023. godine, policijski službenici Sektora kriminalističke policije Uprave policije KS su od policijskih službenika PS Pale MUP RS, preuzeli lica lišena slobode zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 180. KZ FBiH (Otmica).

Saslušan kao svjedok

Istodobno, policijski službenici su pronašli E.R. koji je saslušan u svojstvu svjedoka.

Pod nadzorom postupajućeg tužioca, policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Kako nezvanično saznajemo muškarac je otet u ulici Branilaca sarajevo u blizini KPZ-a  Sarajevo. Također se nezvanično saznaje da su ljekari utvrdili da je oštećeni  u dobrom zdravstvenom stanju.  

IZVOR: AVAZ

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori