Odijela koje je nosio Sean Connery prodana su za više od 15.000 KM

Dva odijela za koja se smatra da ih je Sir Sean Connery nosio u filmu prodana su za gotovo 7000 funti (oko 15.600 KM) na internetskoj aukciji. Smatra se da je pokojna legenda filmske indutrije nosila odijela u ulozi Jamesa Bonda u filmovima tokom 1980-ih.

Sivo odijelo, za koje se vjeruje da ga je imao na sebi u filmu "Nedodirljivi", u srijedu je prodano za 1625 funti. Bilo je to na Lyonovoj i Turnbullovoj aukciji rijetkih knjiga, rukopisa, karata i fotografija.

Svijetlo ​​odijelo, prodano je za 5250 funti. Za njega se smatra da ga je Sir Sean nosio ili u "Pet dana jednog ljeta" ili u "Nikad ne reci nikad".

U međuvremenu, dokument s otiscima prstiju Mahatme Gandhija prodani su na istoj aukciji. Za ovaj rijedak primjerak vjeruje se da je možda i jedini postojeći. Njegova procjena bila je između 5000 i 10 000 funti. Ovaj primjerak dostigao je vrtoglavu cifru od 107.500 funti.

Cathy Marsden, stručnjakinja za rijetke rukopise i knjige u Lyon & Turnbullu, rekla je: “Jedna od sjajnih stvari u mom poslu je velika raznolikost djela s kojima se susrećete i bogatstvo priča iza njih.” Sean Connery

“Na aukciji smo imali zaista zanimljive predmete. Međutim, sve što ima veze sa Sir Seanom Conneryjem, uvijek plijeni maštu javnosti”, rekla je.

Rijedak primjerak prvog primjerka u tvrdim koricama izdanja Harryja Pottera i kamena mudraca J. K. Rowling prodan je za 5000 funti.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori