Njemački ministar zdravstva: “Najavljeni ljetni val postao je stvarnost, nema opuštanja”

Njemačka

Njemački ministar zdravstva: “Najavljeni ljetni val postao je stvarnost, nema opuštanja”
Foto: Freepik

S obzirom na trenutno sve veći broj zaraza koronavirusom, savezni ministar zdravstva Karl Lauterbach zabrinut je zbog novog ljetnog vala koronavirusa.

Nažalost, najavljeni ljetni val postao je stvarnost. To također znači malo opuštanja u sljedećih nekoliko sedmica”, rekao je Lauterbach za Rheinische Post te dodaje: “Budući da je trenutna varijanta virusa lako prenosiva i jer su gotovo sve mjere opreza istekle, ljetni učinak pandemije će nestati ove godine”, objasnio je Lauterbach.

Stoga toplo preporučam da se starije osobe i osobe s prethodnim bolestima ponovno cijepe. To ne sprječava nužno infekciju, ali sprječava tešku progresiju bolesti”, rekao je ministar.

Ljetni val je bio za očekivati”, napisao je Lauterbach u utorak na Twitteru.

Istaknuo je stanovništvu da su dobrovoljno nošenje maski u zatvorenom prostoru i četvrto cijepljenje “najbolji protuotrov”. Četvrto cijepljenje štiti od teških bolesti i može smanjiti rizik od infekcije za nekoliko mjeseci.

Nedavno je ministar zdravstva Karl Lauterbach upozorio na “vrlo opasnu kombinaciju” koju čine virus korona i virus gripe, a koja bi u Njemačku mogla doći na jesen.

Pratite nas na Facebook akter.ba

Pratite nas na Facebook akter.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)